Altın 5965.266
BIST 11261.52
Dolar 42.9461
Euro 50.5276
Sterlin 57.9955

Başkan Altay’dan 2026’nın ilk gününde Filistin mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılının ilk gününde Kapu Camii’nde sabah namazında vatandaşlarla buluştu, Filistin için dua edildi.

Başkan Altay’dan 2026’nın ilk gününde Filistin mesajı

Konya, 2026 yılının ilk sabahına Filistin’e destek mesajları ve dualarla uyandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni yılın ilk gününde Kapu Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşmasına katılarak vatandaşlarla birlikte İsrail zulmü altındaki Filistin halkı için dua etti.

Kapu Camii’nde gerçekleştirilen “Ailece Sabah Namazında Buluşuyoruz” programı, bu yıl “Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz” temasıyla düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Konyalılar, yeni yıla Filistinli kardeşleri için saf tutarak başladı.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İl Müftüsü Ali Öge ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“FİLİSTİN’İ UNUTMADIĞIMIZI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK”

Program sonrası açıklama yapan Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her zaman mazlumun yanında yer aldığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Yeni yılın ilk sabahında hemşehrilerimizle birlikte sabah namazında buluşarak, İsrail zulmü altında büyük bir insanlık dramı yaşayan Filistinli kardeşlerimiz için dualar ettik. Filistin için sessiz kalmadığımızı, unutmadığımızı bir kez daha hep birlikte ifade ettik.”

baskan-altaydan-2026nin-ilk-gununde-filistin-mesaji

İl Müftüsü Ali Öge tarafından kıldırılan sabah namazının ardından Kapu Camii’ni dolduran vatandaşlar, Gazze’de hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için dualar etti.

Program, Milli İrade Platformu tarafından Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne dikkat çekmek amacıyla yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Açıklamada Filistin halkının yalnız olmadığı vurgulanırken, Konya’dan yükselen duaların ve dayanışma mesajlarının süreceği ifade edildi.

baskan-altaydan-2026nin-ilk-gununde-filistin-mesaji

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.