Başkan İsmail Arslan Haber Dairesi’ne konuştu

Konya Akören İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan, Haber Dairesi’ni ziyaret etti. 5 yıla yakın sürede yaptıkları çalışmaları anlatan Arslan, “Artık farklı bir Akören var” dedi, yeni dönem hedeflerini de açıkladı.

Başkan İsmail Arslan Haber Dairesi’ne konuştu

Konya Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan’ı Haber Dairesi’nde Ahmet Akbıyık ağırladı.

2019 yılından buyana hayata geçirdikleri yatırımlardan bahseden Arslan, 5 yıla yakın sürede bir çok önemli çalışmanın altına imza attıklarını ifade etti.

Arslan, “Görevi devralmamızın ardından 4 buçuk yıldan fazla süre geçti. Bu süre zarfında vatandaşlarımıza vadettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmek için önemli bir gayret gösteriyoruz. Şirin ve güzel ilçemiz Akören’i daha yaşanabilir kılma adına yürüttüğümüz projeler çerçevesinde, önemli adımlar attık. Özellikle ilçemizin hayat standardını yükseltmek için yeni istihdam alanları oluşturulmasını arzuluyorduk. Bu doğrultuda önemli projelere imza attık ve tekstil atölyesini hayata geçirdik. Böylece ilçemizde önemli bir istihdam oluşturduk.

baskan-ismail-arslan-haber-dairesine-konustu-001.jpg

Bunun yanında ilçemizde yürütülen tarım faaliyetlerini destekleyerek, gelir düzeyini artırmayı amaçladık. Bunun için mantar projesini ilçemizde faaliyete geçirerek, yine ilçemizin istihdamına katkı sunmayı başardık.

İlçemizin altyapı ve üstyapı eksiklerini bir bir tespit ederek, bu eksikleri gidermek için mücadele ediyoruz. Hem ilçe merkezindeki yolların onarım ve bakımını yapıyor hem de arazi yollarını düzenleyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Hemşehrilerimizin kaynaşmasını sağlamak adına da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğimiz ilk yıl gerçekleştirdiğimiz festival ve şenlikle amacımıza büyük oranda ulaşmış durumdayız. Oldukça güzel dönüşler aldığımız bu etkinliği her yıl gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

Dünyada sadece insanların değil diğer canlıların da yaşama hakkı olduğunun farkındayız. Bu bilinçle oluşturduğumuz barınak sayesinde, sokak hayvanlarının günlük ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sportif faaliyetleri de unutmuyor, ilçemizdeki sporcularımıza destek veriyoruz. Böylece gençlerimizin spora yönelmelerine katkı sağlamış oluyoruz.

Daha yeşil Akören anlayışıyla ilçemizde fidan dikim faaliyetleri yürütüyoruz. Bu faaliyetleri görev süremiz boyunca yürütmeyi de sürdüreceğiz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde hemşehrilerimizin yanında olduk. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemlerde evlerinden çıkamayan hemşehrilerimize Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle çeşitli sosyal yardımlarda bulunduk. Ayrıca ilçemizde bulunan ortak kullanım alanlarını dezenfekte ederek, koronavirüse karşı hijyenik ortamlar sağlıyoruz.

Hemşehrilerimizle sık sık bir araya gelerek, onların istek ve şikayetlerini dinliyoruz. Böylece hizmetlerimiz hemşehrilerimizle yaptığımız istişareler neticesinde şekillenmiş oluyor. Daha kaliteli ve hızlı hizmet edebilmek amacıyla belediyemizin araç parkurunu da geliştiriyoruz. Bu doğrultuda belediyemizin önemli eksiklerini gidererek, araç parkurunu artırmış durumdayız. İhtiyaç halinde önümüzdeki dönemlerde de araç parkurumuzu genişletmeye devam edeceğiz.

Yaptığımız yatırımlarla artık farklı bir Akören var. Göreve geldiğimiz günden buyana gerçekleştirdiğimiz hizmetleri bundan sonra da artırarak sürdüreceğiz. Bunun yanında Akören için ortaya koyduğumuz yeni vizyonla, projeler ortaya koyma gayretinde olacağız." dedi.

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, ziyaretin sonunda Haber Dairesi Başkanı Ahmet Akbıyık'a yatırımlarını ve gelecek dönem hedeflerini içeren kitapçığı takdim etti.

baskan-ismail-arslan-haber-dairesine-konustu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum