Başkan Kavuş’tan Ramazan mesajı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ramazan dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kavuş, “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi Ramazan ayına sevinç, umut ve heyecanla bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Kavuş’tan Ramazan mesajı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, rahmet, bereket, bağışlanma ve huzur iklimi Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Aziz milletimiz ve ümmet coğrafyası, kılacağı ilk teravih namazı ve tutacağı ilk oruç ile Ramazan ayına kavuşacak. Bize bu günleri yeniden gösteren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Ramazan, İslâm’ın hayata kattığı güzellik ve inceliği, merhamet ve adalet anlayışını, derinliğini ve zenginliğini gösteren muhteşem bir zaman dilimidir. Rahmettir, berekettir, mağfirettir, saygıdır, sevgidir, takvadır, yardımlaşmadır, diğergamlıktır.  Müminlerin oruç sayesinde nefsanî iştahlarından uzaklaşıp günahlarından arındıkları, Rabblerine yaklaştıkları infak ayıdır. İman, ibadet, taat, itaat ve güzel ahlakla yükselmek adına eşsiz bir fırsattır.On bir ayın sultanını karşıladığımız bugünlerde bir taraftan da yaşadığımız deprem felaketinden dolayı ülke olarak buruk, mahzun ve kederliyiz. Maalesef sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravihin coşkusunu bu duygularla yaşayacağız. Ancak bizler elbette Rabbimizin İnşirâh Sûresi’nde vadettiği ‘her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine’ dair ilahi müjdesine de yürekten inanıyoruz. Bir mümine yaraşan şuur, vakar ve asaletle, yaşadığımız bu zorlukların geçici dünya hayatının bir imtihanı olduğunun bilinci ile bu ayımızı bu imtihanı kazanmaya vesile kılacağız.

Tüm bu düşüncelerle hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve ümmetin mübarek ayını kutluyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.