Başkan Kılca'dan Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için Hükümet Meydanı'nda kurulan Kızılay çadırını ziyaret etti.

Başkan Kılca'dan Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek

Koronavirüs salgınıyla beraber kan stoklarındaki azalma üzerine kan bağışı çağrısı yapan Türk Kızılay'ına Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da destek verdi.

Kızılay'ın Hükümet Meydanı'nda kurduğu çadırı ziyaret eden Hasan Kılca, bugünlerde toplumsal dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek Konyalıları kan bağışı noktalarına davet etti. 

a2.jpg

Hasan Kılca, kan bağışına destek veren gönüllü Kızılay çalışanlarını ve vatandaşları tebrik ederek, her sağlıklı bireyin yılda en az bir kere kan vermesi gerektiğinin altını çizdi.

KAN BAĞIŞINDA BULUNMAK HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP

Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Hasan Kılca, "Kızılay'ın kurmuş olduğu kan bağış çadırını ziyaret ederek desteğimizi göstermek istedik. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde özellikle sağlık çalışanlarımız oldukça büyük sorumluluk üstleniyor. Bizler için bu sorumluluğu üstlenen sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa programlar düzenliyoruz. Kızılay'ın çadırını sık sık Belediye Hizmet binamızın önünde misafir ediyoruz. Personelimiz ve hemşehrilerimiz sağolsunlar desteklerini esirgemiyor. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Karatay Belediyesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek." dedi.

a3.jpg

KAN STOKLARINA DESTEK VERMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Kan stoklarında salgınla birlikte oluşan sıkıntıyı yakından takip ettiklerini belirten Başkan Kılca; "Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi Konya'mızda da kan stoklarında azalmalar oldu. Bu vesile ile ciddi sıkıntılar yaşamamak için kan bağışının sürmesi gerekiyor. Kızılay, kan bağışında yıllardır uzmanlaşmış bir kurum. Birçok can bu sayede kurtuluyor. Bizim de bu sistemi ayakta tutmamız lazım. Çünkü bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir. Biz her zaman Kızılay'ın yanındayız. İnsan sağlığı her şeyin önünde ve bizler bunu çok iyi anlatan bir süreci yaşıyoruz. Ben de sağlık durumu uygun olan tüm hemşehrilerimi kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

a4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.