Başkan Konuk: Onlar aç kalırsa insanımız da aç kalır

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, saman fiyatları artışa dikkat çekerek, “Bir an önce önlemler alacağız ki hayvancılık yapan üretici ayakta kalabilsin tüketicinin sofrasında et ve süt eksilmesin daha da pahalılaşmasın.” dedi.

Başkan Konuk: Onlar aç kalırsa insanımız da aç kalır

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saman fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

Konuk, “Sadece insanlar aç kalmaz. Bu toprakları paylaştığımız her can yeterince beslenmek zorunda. Onların da yiyeceğini içeceğini düşünmek bizim görevimiz. Kaldı ki onlar aç kalırsa insanımız da aç kalır.” başlığını eklediği açıklamasında şunları kaydetti:

“Görmezden gelinerek geçiştirilecek bir durum değil, kuraklık önümüzdeki yıl hayvancılığı da zorlayacak. Daha çok yeme ihtiyacımız var, hayvancılığı ayakta tutmak için maliyetleri düşürmeye, yem hammadde girdilerini ucuzlatmaya yönelik tedbirler geliştirmeye ihtiyacımız var. Bir an önce önlemler alacağız ki hayvancılık yapan üretici ayakta kalabilsin tüketicinin sofrasında et ve süt eksilmesin daha da pahalılaşmasın.”

baskan-konuk-onlar-ac-kalirsa-insanimiz-da-ac-kalir.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.