Başkan Pekyatırmacı'dan vuslat yıl dönümü mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Hz. Mevlana'nın 748. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Pekyatırmacı'dan vuslat yıl dönümü mesajı

Hz. Mevlana'nın 748. Vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şunları kaydetti.

"Selçuklu’nun büyük düşünürü, mutasavvıf, günümüze ışık tutan ilim adamı Mevlana'nın söylemleri vuslatından günümüze kadar tüm insanlığın zihninde ve kalbinde yer bulmuştur. Rumi’nin Yaradan’a teslimiyeti İslam'ın ümitsizlik dini olmadığını, huzur, merhamet ve temelinde sevgi dini olduğunu dünyaya haykırır.

Törenlerimizin bu yılki ana teması "İrfan Vakti" , alt tema olarak da "Bütün ilimlerin aslı insanın kendisini bilmesidir" sözleri olarak belirlendi. Konya, Hz. Mevlana'nın sözlerini ve yaşamını her zaman kendine şiar edinmiştir. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir.

Vuslatının 748. yıldönümünde Hz. Mevlana’yı yine pandemi koşulları çerçevesinde anacağız. Bu kapsamda törenlere katılacak, Sema programlarını izleyecek hemşehrilerimize kurallara uymaları hususunu hatırlatmak istiyorum. Alacağımız önlemlerle törenleri pandeminin gölgesinde bırakmayalım. Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan Hz. Mevlana'yı  748. Vuslat yıldönümünde rahmet ve dua ile anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.