Başkan Ünver: Fiyatlar düşük, Konyalı mısır üreticisi mağdur

Mısır ve şeker pancarı üretiminde Türkiye’de adından söz ettiren Konya’nın Karapınar ilçesinde çiftçiler, hasada başladı. Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, bu yıl düşük fiyatlardan dolayı mısır üreticisinin mağdur olduğunu söyledi.

Başkan Ünver: Fiyatlar düşük, Konyalı mısır üreticisi mağdur

Konya’nın Karapınar ilçesi, mısır ve şeker pancarı üretimiyle Türkiye’de adından söz ettiriyor. Konyalı çiftçilerin yoğun mesaisi başladı, ürünler hasat ediliyor.

Mısır hasadı yüzde 50, şeker pancarı hasadı da yüzde 70 oranında tamamlandı. Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve oda teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ekili sahada incelemeler yaptı.

“FİYATLAR DÜŞÜK, MISIR ÜRETİCİSİ MAĞDUR”

Karapınar’ın gerek mısır gerekse şekerpancarı üretiminde Türkiye'de söz sahibi bir ilçe olduğunu belirten Başkan Ünver, “Bu yıl düşük fiyatlardan dolayı mısır üreticisinin mağdur. Seneye mısır ekiminde bir azalma bekliyoruz” dedi.

baskan-unver-fiyatlar-dusuk-konyali-misir-ureticisi-magdur.jpg

KARAPINAR ÜLKE EKONOMİSİNE CİDDİ GELİR SAĞLIYOR

Karapınar’da mısır 290 bin dekar alanda ekilirken, 450 bin ton ürün elde ediliyor. Şeker pancarı 250 bin dekarda ekiliyor ve 2 milyon 250 bin ton ürün elde edilerek ülke ekonomisine ciddi bir getiri sağlıyor.

“ŞEKER PANCARI NAKLİYESİ YAVAŞ”

Karapınar Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ise arazide son bir haftada mısır dane nemlerinin çok hızlı düştüğünü ve 14 - 20 Kasım arası mısır hasatlarının çok yoğunlaşacağını söyledi.

Soylu, “Bu yıl buğday ekiminde bir artış gözlendi. Kış koşulları gelmeden şeker pancarı ve mısır hasadından sonra buğday ekimi için çiftçimizin yoğun bir gayret içerisinde. Gerek şeker pancarı gerekse mısır rekoltesi yönünden bölgede genelde iyi bir sezon geçirildi. Çiftçiler, şeker pancarı nakliyesinin yavaş seyretmesi nedeniyle şikayetçi” dedi.

baskan-unver-fiyatlar-dusuk-konyali-misir-ureticisi-magdur-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.