Başkan Yıldız: Üreticimize güven verecek süt fiyatı konseyden çıkmazsa…

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, süt alım fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle üreticilerin zor günlerden geçtiğini söyledi. Yıldız, “Üreticimize güven verecek süt fiyatı konseyden çıkmazsa kurumumuz tüm sütler için ihale ortamı oluşturacaktır.” dedi.

Başkan Yıldız: Üreticimize güven verecek süt fiyatı konseyden çıkmazsa…

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Edip Yıldız, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında çiğ süt fiyatlarını değerlendirdi.

Ülkemizde artan maliyetlerden en çok üreticinin olumsuz etkilendiğini belirten Yıldız, “Sermaye bakımından güçlü olmayan üreticimiz oluşan krizlere karşı direnç gösterememektedir. Girdi maliyetlerinin artması karşısında üreticinin tek gelir olan et ve süt fiyatlarının artmamasından dolayı, üreticimiz zor günler geçirmektedir. Et ve süt üretimi yapan işletmelerin olmazsa olmazı olan kaba yemi birçok üreticimiz ya alamamış ya da sektörde olan belirsizliklerden dolayı tereddütte kalmıştır.” dedi.  

baskan-yildiz-ureticimize-guven-verecek-sut-fiyati-konseyden-cikmazsa.jpeg

Üreticinin üretime devam edip etmeme konusunda karar vereceği böyle bir ortamda onlara güven verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldız, “Bu güven ortamının Ulusal Süt Konseyi aracılığıyla oluşmasını çok isterdik, ancak konsey üzerine düşeni bir türlü yapamadı. Bu süreçte yeni bir sayfa açmanın kendi çözümümüzü kendimiz üretmenin zamanı gelmiştir. Süt üretiminin bu zamana kadar olmadığı kadar düştüğü bir süreçte, sanayicimizin süt bulmakta çok zorlandığı bir ortamda fiyat güncellemesi elzemdir. Üreticimize güven verecek olan süt fiyatı konseyden çıkmadığı takdirde günlük 800 ton sütü yöneten kurumumuz üreticimizin lehine bünyesinde bulunan tüm sütler için ihale ortamı oluşturacaktır. Buradan tüm üreticilerimize de çağrı da bulunuyorum. Bu ihale sürecinden olumlu yararlanabilmeleri için siz de sütünüzü birliğimize emanet verin ki masada daha güçlü olup daha iyi bir fiyata sütlerimizi pazarlayabilelim.” ifadelerini kullandı.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum