Başkan Yıldız’dan süt fiyatı tepkisi: Sanayicinin karlılığını artırma hevesindeler

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, süt fiyatlarındaki düşüşü kabul etmediklerini ve bunun için mücadele verdiklerini söyledi. Yıldız, “Bu çabanın altında bir takım süt sanayicisinin karlılığını artırma hevesi yatıyor.” dedi.

Başkan Yıldız’dan süt fiyatı tepkisi: Sanayicinin karlılığını artırma hevesindeler

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, yaptığı açıklamada, özellikle 2 aydır bir grup sanayiciyle mücadele ettiklerini, çiğ süt fiyatlarındaki düşüşü kabul etmediklerini belirtti.

“DSYB olarak pazarladığımız çiğ süt fiyatını düşürmedik, düşürmeyeceğiz de.” diyen Başkan Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Rafa bakıyorsunuz süt ürünlerinde düşme yok, maliyetlerde de artış devam ediyor. Ama dönüyoruz süt fiyatı düşşün diyorlar. Biz bu çabanın altında bir takım süt sanayicisinin karlılığını artırma hevesinin yattığına inanıyoruz.

Ancak, sektörün yanında olan sanayicilerimizin de hakkını vermemiz lazım. Onlara üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Süt fiyatının düşmemesi için çaba harcayan Konya DSYB olarak üreticilerimizden isteğimiz şu! Emeğinize sahip çıkın. Kime veriyorsanız versin ama fiyatın düşüşüne müsaade etmeyin.

Üreticiyi temsil ettiğini belirten ancak bugüne kadar bu konuda bir duruş sergilemeyen diğer kooperatif ve süt birliklerini de üreticilerin hakkını savunmaya davet ediyoruz.”

İşte Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız'ın o açıklamaları:

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum