Başsavcılıktan Konya Şehir Hastanesi'ndeki olaya ilişkin açıklama geldi

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Akçay, saldırının ardından canına kıydı. Olaya ilişkin detaylar ve açıklamalar peş peşe geldi.

Başsavcılıktan Konya Şehir Hastanesi'ndeki olaya ilişkin açıklama geldi

İddiaya göre; Konya Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay, bugün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'ya tabancayla peş peşe ateş etti.

Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp tetiği çekti.

Karakaya ve Akçay, kanlar içinde yere yığılırken, silah sesleri üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği Doktor Ekrem Karakaya ile Akçay hayatını kaybetti.

ANNESİNE ANJİYO YAPMIŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada Doktor Ekrem Karakaya (47) tarafından anjiyo yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği kaydedildi.

konyada-doktoru-olduren-guvenlik-gorevlisi-canina-kiydi.jpeg

SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya’yı (47) tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçay'ın (39), güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın (47), 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi. 

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya dair açıklamasında şunları kaydetti:

"06 Temmuz 2022 günü Konya Şehir Hastanesinde doktor olarak görev yapan E.K.’ya karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma işlemlerine başlanarak, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet 
Savcısı görevlendirilmiştir. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, 
kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, açıklamasında şunları kaydetti:

“Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.”

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, "Konya Şehir Hastanesi'nde görevli doktorumuz Ekrem Karakaya silahlı saldırıda katledildi. Hekim kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, tıp dünyamızın, Konya’mızın başı sağolsun." dedi. 

MESLEKTAŞLARINDAN PROTESTO 

Öte yandan Konya’da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın, Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nin bahçesinde mesai arkadaşlarınca protesto edildi. 

Karakaya'nın meslektaşları, büyük üzüntü içinde olduklarını, sağlık çalışanlarına şiddetin durmasını istediklerini dile getirdi. 

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum