Bazı illerde Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

İstanbul’da geçen yıl 4 liraya satılan Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. 365 gram olan pidenin gramajı bu sene 330 grama düşürüldü, fiyatı ise yükseltildi. Konya’da ise Ramazan pidesi fiyatının henüz belirlenmediği öğrenildi.

Bazı illerde Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayı bu yıl 2 Nisan’da başlıyor. Vatandaşların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri, 2022 Ramazan pidesi fiyatları belli oldu mu?

İSTANBUL’DA RAMAZAN PİDESİNİN FİYATLARI BELİRLENDİ

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, geçtiğimiz yıl 4 liraya satılan 365 gram pidenin gramajının düşürüldüğünü, bu yıl 330 gram olarak satılacak pidenin fiyatı da 6 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

330 gram susamlı yumurtalı pide ise 7.5 lira, 415 gram sade pide 7,5 lira ve 415 gram susamlı yumurtalı pide ise 9 liraya satılacak.

bazi-illerde-ramazan-pidesi-fiyati-belli-oldu.jpg

KONYA’DA RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI (2022)

Konya’da ise Ramazan pide fiyatları daha belirlenmedi. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Konya’daki satış fiyatlarının henüz belirlenmediğini, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de bir artış planlanmadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Konya’da pide ve etliekmek fırınlarında 180 gramlık Ramazan pidesi 2 lira 25 kuruş, 360 gram çift hamur pide ise 4 lira 50 kuruştan satışa sunulmuştu.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.