Bera Holding genel kurula gidiyor! Ali Rıza Alaboyun listesini paylaştı

Ali Rıza Alaboyun Bera Holding olağan genel kurulunda önereceği yönetim kurulu asil ve bağımsız üyelerini yatırımcılar ile paylaştı.

Bera Holding genel kurula gidiyor! Ali Rıza Alaboyun listesini paylaştı

Geçtiğimiz aylarda yönetimsel sorunlarla gündeme gelen Bera Holding’in 2020 Olağan Genel Kurulu 17 Haziran 2021 Perşembe günü yapılacak.

Genel Kurul toplantısının daha önce 6 Mayıs 2021 de yapılması planlanmış ve Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle 24 Mayıs 2021 tarihine ertelenmişti. Ancak 24 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’da toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için nihai toplantının 17 Haziran 2021 Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı. 17 Haziran’da yapılacak Genel Kurul Toplantısı’nda toplantı yeter sayısı aranmayacak ve Bera Holding’in geleceğini şekillendirecek olan yeni yönetim kurulunun seçimi gerçekleşecek.

Daha önce Bera Holding Yönetim Kuruluna adaylığını açıklayan Ali Rıza Alaboyun, birlikte çalışacağı asıl ve bağımsız yönetim kurulu üyesi adaylarını yatırımcılar ile paylaştı. Konu hakkında bir açıklama yapan Ali Rıza Alaboyun ‘Genel Kurul süreci hem pandemi kısıtlamaları hem de toplantı yeter sayısına ulaşılamaması nedeniyle oldukça uzun sürdü. Bu esnada yatırımcılarımızla paylaştığım daha önceki yönetim kurulu listemdeki bazı arkadaşlarımız kamu görevi üstlendiler. Bu nedenle onların yerine yeni üyeler listemde yer aldı’ dedi. Olağan Genel Kurul öncesi yönetim kurulu listesinin toplum ve yatırımcılar ile paylaşmanın şeffaflık ve hesap verebilirlik açısından önemli olduğunu dile getiren Alaboyun, yönetim kurulu üyeliği için aday gösterdiği ekip arkadaşlarının kendi alanlarında oldukça uzman kişiler olduklarına vurgu yaptı. Holding’in geçmişten gelen ve hala çözüm bekleyen hukuki sorunları olduğuna, dikkat çeken Alaboyun, yeni listesinde konusuna hâkim hukukçular ile eski merkez bankası başkan yardımcısına yer verdiğini dile getirdi. Alaboyun’un listesindeki isimler şunlar;

ASIL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ALİ RIZA ALABOYUN;  Bera Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı, Enerji Eski Bakanı ve Aksaray Eski Milletvekili. Etibank Eski Genel Müdür Yardımcısı. AFS Boru AŞ. Kurucu Genel Müdürü

NEVZAT PAKDİL; Meclis Eski Başkan Vekili, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı, Kahramanmaraş Eski milletvekili. MEB Eski genel müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ETT Eski Genel Müdürü.

ERKAN KİLİMCİ; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı, Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı, Raymond James Securities Eski Türkiye Direktörü, Kurumsal Yönetişim ve Finans Uzmanı

MUSTAFA ARSLAN; Gazeteci. Basın İlan Kurumu  Eski Yönetim Kurulu Üyesi. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın Eski Basın Yayın Halkla İlişkiler Müşavirleri’nden. İletişim ve Halkla İlişkiler Uzmanı. Hidrojen Peroksit AŞ Eski Yönetim Kurulu Üyesi.

SÜLEYMAN YILMAZ; Bera Holding Eski Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi. Kobi AŞ Genel Müdürü. Sermaye Piyasası ve Menkul Kıymetler Uzmanı. TÜRKSAT Eski Genel Müdür Yardımcısı.

ÖVÜNÇ ÖZKAN; Serbest Avukat, Konya Eski Savcısı. Başkent Üniversitesi Doktora öğrencisi. Ticaret ve Ceza Hukuku Uzmanı. İki dönem Ak Parti Merkezi Disiplin Kurulu üyesi.

BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ÜLKER GÜZEL; Ankara Eski Milletvekili. Dış Ticaret Eski Müsteşar Yardımcısı. Devlet Planlama Teşkilatı Eski Genel Müdür Yardımcısı.

GÜLÇİN KIRATLI; Serbest avukat. İş ve Ticaret hukuku uzmanı. Hukuksal arabuluculuk kurumu öncülerinden.

CEMAL SARIHAN; Serbest avukat. Sermaye piyasası hukuk danışmanlığı. Ticaret ve Ceza Hukuku Uzmanı. Halen Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum