Bir ilimiz daha Konya’ya YHT ile bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya’nın da bulunduğu ulusal hızlı tren ağına kısa sürede bir ilin daha entegre olacağını açıkladı. Uraloğlu, çalışmalardaki son durumu anlattı.

Bir ilimiz daha Konya’ya YHT ile bağlanıyor

Konya, bir ilimizle daha yüksek hızlı tren ile bağlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Merkezince planlanan ve Balıkesir İl Başkanlığınca organize edilen "2023 Şehir Buluşmaları" kapsamında gittiği Balıkesir’de Vali Hasan Şıldak'ı ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçen Uraloğlu, İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Bakan Uraloğlu, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, bakanlığına bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KONYA DAHİL 7 İLE YHT İLE BAĞLANACAK

Balıkesir'in tüm demir yolu ağını yenilediklerini belirten Uraloğlu, hızlı tren çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Balıkesir'e Gökköy Lojistik Merkezi'ni kazandırdık. Bu merkezi, otomobil, konteyner, mermer, sentetik malzemeler, kömür gibi sanayi ürünlerinin yanı sıra gıda maddesi olarak et, süt, kuru gıda gibi yüklerin yüklenip yurt içi ve yurt dışına taşınacağı yeni adres yaptık. Balıkesir'i hızlı tren ağına katacak çalışmaları da başlattık. 2018'de TCDD tarafından ihalesi gerçekleştirilen Bursa-Yenişehir arası 56 kilometre demir yolu üstyapısı ile Yenişehir-Osmaneli arası 50 kilometre hem altyapı hem üstyapısını içeren projemizin kapsamını genişlettik. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz ikinci bir ihale ile 95 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa arasının hem altyapı hem de üstyapısını ekledik. Tamamlandığında Balıkesir de ulusal hızlı tren ağımıza entegre olarak İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Yozgat, Sivas illerimize bağlanacak."

bir-ilimiz-daha-konyaya-yht-ile-baglaniyor.jpg

Bakan Uraloğlu, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ve Balıkesir Merkez Havalimanı'nın terminal binalarını yenilediklerini belirterek, "Koca Seyit Havalimanımızın yolcu kapasitesini 3 milyona, merkez havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık." dedi.

bir-ilimiz-daha-konyaya-yht-ile-baglaniyor.jpeg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum