Bu çalışma bitince Konya’ya yeni bir mahalle kurulacak

Konya’nın şehir merkezinde kalan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etme vasfını yitirmiş cephanelik, Çumra’ya taşınıyor. Alandan son durumu paylaşan Başkan Uğur İbrahim Altay, tarihi dönüşümle Sille’ye yeni bir mahalle kurulacağını kaydetti.

Bu çalışma bitince Konya’ya yeni bir mahalle kurulacak

Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşümlerinden biri, Konya Büyükşehir tarihindeki en büyük bütçeli çalışmayla hayata geçiyor.

BAŞKAN ALTAY SON DURUMU PAYLAŞTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sille’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cephaneliğini Çumra ilçesi Abditolu Mahallesine taşıma projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarında son durumu paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK BÜTÇELİ ÇALIŞMA

Başkan Altay, “Konya’da belediye tarihimizin en büyük bütçeli yatırımı 47. mühimmat deposu cephanelik inşaatımızda geldiğimiz noktayı da paylaşmak istedim. İnşaatımız tamamlanınca Sille Yolu cephaneliği bu bölgeye taşıyarak tarihi bir dönüşüme imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

bu-calisma-bitince-konyaya-yeni-bir-mahalle-kurulacak.jpeg

KONYA'NIN YENİ MAHALLESİ YATAY MİMARİYE UYGUN OLACAK

Başkan Uğur İbrahim Altay, daha önce yaptığı açıklamada, “861 milyon 950 bin lira yatırım bedeliyle bu projemiz, Büyükşehir tarihinde yaptığımız en büyük bütçeli iş olacak. Sille’deki cephaneliğin Çumra’ya taşınmasıyla birlikte 1 milyon 670 bin metrekarelik alanda bir dönüşüm projesi hayata geçirilecek, böylelikle Konya yatay mimaride yeni ve nezih bir mahalle kazanacak.” demişti.

bu-calisma-bitince-konyaya-yeni-bir-mahalle-kurulacak-001.jpeg

bu-calisma-bitince-konyaya-yeni-bir-mahalle-kurulacak-002.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum