Bu da oldu! Konya’da bir belediye kendisine oy verene hizmet verecek

Konya'da bir belediyenin, seçmenlere göre hizmet verme önceliği belirlemesi ve bu nedenle bir caminin şadırvanı tadilatı için kepçe ve kamyon talebini reddetmesi, tepkilere yol açtı.

Bu da oldu! Konya’da bir belediye kendisine oy verene hizmet verecek

Konya yıllar sonra CHP ve YRP belediyeciliği yüzüyle tanıştı. Uyumlu belediyecilik yerini politik belediyeciliğe bıraktı.

YRP’li bir belediye engelli memuru tuvalete sürgün etti, bir belediye de cami şadırvanı tadilatı için kepçe ve kamyon talebine, “Bizim oy verenlere hizmet önceliğimiz var” cevabını verdi.

Oldukça dikkat çeken bu yeni politik belediyecilik ne Konya’ya ne de Konyalılara yakıştı. Uyum bitti adeta zulüm başladı. Skandal konu AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan tarafından gündeme getirildi.

Baykan, yaptığı açıklamada, “Bir mahallemizin cami şadırvanının tadilatı için kepçe, kamyon istenmiş ama aldığınız oy sıralamasına göre hizmet götüreceğiniz söylenerek talep yerine getirilmemiş. Hatta cami bahçesine fidan istenmiş oda verilmemiş." ifadelerini kullandı.

Baykan, paylaşımında ilçe ve belediye ismini vermeyerek, arkadaşlarının daha görevlerinde yeni olması ve olaydan haberdar olmama ihtimalleri olduğunu da belirtti. Camiye hizmet götürülmesi gerektiğini vurgulayan Baykan, "Haydi şu caminin işini hallediverin de günaha girmeyin daha fazla. Yoksa Konya büyükşehir bir dakikada halleder ama görev alanınıza müdahale ediyorlar diye kızarsınız sonra.” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.