Bu karne Furkan’a… Konya’da yürek sızlatan anma
Konya’nın Beyşehir ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdullah Furkan Şeker’in arkadaşları, karne gününde onu unutmadı. Oturduğu sıraya karne ve takdir belgesi bırakıldı, gözyaşları sel oldu.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde karne günü bu yıl buruk geçti. Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü geçirdiği kazada ağır yaralanan ve 9 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdullah Furkan Şeker’i unutmadı.
Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, Furkan için duygusal bir anma programı düzenledi. Hayattayken oturduğu sırası çiçeklerle donatıldı, adına hazırlanan karne ve takdir belgesi sıraya asıldı. Sınıf arkadaşları, o boş sıraya sevgi ve dua bıraktı. Bu anlamlı anlar video klip haline getirilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Klibin sonunda ise şu ifadeler yer aldı:
“Bu Karne Ona…
Ama bir eksiğimiz vardı…
Bu karne, artık aramızda olmayan ama kalbimizde hep yaşayacak olan Abdullah Furkan Şeker için hazırlandı…
Huzurla uyu güzel çocuk. Unutmadık, unutmayacağız.”
ACI KAZA NASIL OLMUŞTU?
9 Eylül 2024 tarihinde, 42 BKT 58 plakalı otomobil, Beyşehir-Derebucak yolu üzerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak devrildi. Araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Abdullah Furkan Şeker, ilk olarak Beyşehir Devlet Hastanesi’ne, ardından Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Genç öğrenci, yoğun bakım ünitesinde 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Araçtaki diğer 4 yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.