Büyük Zafer’in 101. yıl dönümü Konya’da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Konya’da da coşku ile kutlanıyor. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende “Pedallar Zafer İçin Dönüyor” adlı bisiklet turu düzenlendi. Öğrenciler, etkinlikte çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

Büyük Zafer’in 101. yıl dönümü Konya’da coşkuyla kutlandı

Konya’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtındaki tören, çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra “Pedallar Zafer İçin Dönüyor” adlı bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi. Bisiklet turunun startı, Konya Valisi Vahdettin Özkan tarafından verildi. Etkinliğe katılan sporcular, Anıt Alanından başlayıp Konya Askeri Şehitliğinde sona eren turda, Zafer Bayramı’nı kutlamak için pedal çevirdi.

buyuk-zaferin-101-yil-donumu-konyada-coskuyla-kutlandi.jpg

Etkinlikler, bisiklet turunun ardından Konya Valiliğinde tebriklerin kabulü ve Feritpaşa Caddesinde düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Burada Vali vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş araç ile vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Selamlamanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ile çeşitli gösteriler ile devam etti. Kutlama programı resmi geçit töreniyle sona erdi.

Programlara, Vali Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan, siyasi parti yöneticileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

buyuk-zaferin-101-yil-donumu-konyada-coskuyla-kutlandi-001.jpg

buyuk-zaferin-101-yil-donumu-konyada-coskuyla-kutlandi-002.jpg

buyuk-zaferin-101-yil-donumu-konyada-coskuyla-kutlandi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.