CHP’li vekil Konya’da yaşandığı iddia edilen olayı gündeme getirdi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin saatlerce oksijensiz kaldığı iddiasını gündeme getirdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuya el atmasını istedi.

CHP’li vekil Konya’da yaşandığı iddia edilen olayı gündeme getirdi

Sağlık Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde milletvekilleri söz aldı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir iddiaya göre 8 saat, ön inceleme raporuna göre ise 5 saat oksijensiz kaldığını öne sürerek, yine rapora göre 8 hemşire ve 3 hekimin oksijen verilen hastaları beyin ölümünden koruduğunu ve kimsenin hayatını kaybetmediğini söyledi.

Bir örtbas olduğunu ve iddialar doğruysa ciddi bir soruşturma yapılması gerektiğini savunan Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuya el atmasını istedi.

CHP'Lİ EMİR İLE BAKAN KOCA ARASINDA TURCOVAC TARTIŞMASI

Emir, yerli aşı TURKOVAC'ın başarılı olmasını herkesin istediğini dile getirdi. Aşının Wuhan virüsünden elde edildiğini ancak şu anda baskın virüsün Delta varyantı olduğunu belirten Emir, aşının ne kadar etkili olacağının tartışmalı olduğunu ifade etti ve bilimsel bir ölçütün olmadığını öne sürdü.

Bakan Koca, Emir'in ifadeleri üzerine, "Türk bilim insanlarımız tarafından üretiliyor. Bunun için gurur duyulması gerekirken halen etkinlik gündemi tartışmasıyla niye algı oluşturuyorsunuz? Ayrıca Sinovac ile karşılaştırılarak çalışması yapıldı. Sinovac olarak çalışmasını da bilim insanları size anlatmış olacaklar. O zaman hepimiz göreceğiz." diye konuştu.

Emir, hiçbir şekilde algı oluşturmaya çalışmadığını savunarak, "Yanlış algıları kırmaya çalışıyoruz. TURKOVAC ile gurur duyduğumuzu ve duyacağımızı zaten ifade ettim ama burada TURKOVAC ile ilgili olarak hiçbir bilimsel yazının ve kriterin ortaya konulmamış olması şu ana kadar bir eksikliktir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.