Çimento fiyatları artınca Konya’da da inşaatlar durdu

Çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle boykot kararı alan müteahhitler, bugünden itibaren inşaatları durdurdu. Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Adem Bulut, “İnşaat malzemelerindeki bu fiyat artışı kamu yararını göz ardı etmektedir.” dedi.

Çimento fiyatları artınca Konya’da da inşaatlar durdu

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT), çimento fiyatlarındaki artışa tepki için Anadolu’daki 40 dernek ile eş zamanlı olarak 15 gün boyunca inşaatları durdurma kararı aldı.

SELÇUKLU, MERAM VE KARATAY’DA İNŞAATLAR DURDU

Aydın Konakları Şantiyesinde kameralar karşısına geçen KOMÜT Başkanı Adem Bulut, yaptığı açıklamada. “Tüm Türkiye genelinde eylemlerimiz bugün itibariyle başladı. Bu süreçte sesimizi duyurmaya çalıştık. Bakanlar ile yapılan istişareler sonucunda fiyatların düşmesini beklerken daha fazla arttığını gördüğümüzde hem vatandaşlarımızın hem de müteahhitlerimizin hakkını aramak için protesto etme kararı aldık. Tüm Türkiye genelinde İMKON’a bağlı 40 dernekle eş zamanlı olarak 15 gün boyunca inşaatları durduruyoruz. Konya’da Selçuklu, Meram ve Karatay bölgelerinde devam eden inşaatlarımız şu an durdu.” dedi.

adem-bulut.jpeg

“DAR GELİRLİLERİN EV SAHİBİ OLMASI GİDEREK ZORLAŞTI”

2018 yılından bu yana artan enflasyondan inşaat sektörünün de büyük ölçüde etkilendiğini belirten Başkan Bulut, bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen tedarikçilerin fiyatları sürekli arttırdığını ifade etti. Bulut, “İnşaat malzemelerindeki bu fiyat artışı kamu yararını göz ardı etmektedir. Dar gelirli ailelerin ev sahibi olmasının giderek zorlaşması ve kentsel dönüşüm bekleyen 6 milyona yakın konut da olumsuz etkilenmektedir. 15 gün boyunca devam etmesi planlanan boykot boyunca yetkili kurumlar bu duruma müdahale etmez ise eylemlere devam edilecektir.” diye konuştu.

cimento-fiyatlari-artinca-konyada-da-insaatlar-durdu.jpg

cimento-fiyatlari-artinca-konyada-da-insaatlar-durdu-001.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum