CİMER’e Konya’daki imamla ilgili mesaj yağıyor

Konya’daki Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Seyfullah Akyiğit hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleme başlatılması kararı tepkiye yol açtı. Vatandaşlar CİMER’e, Akyiğit’e destek mesajı yağdırıyor.

CİMER’e Konya’daki imamla ilgili mesaj yağıyor

Konya'nın Selçuklu İlçesindeki Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Seyfullah Akyiğit’in camide cemaate vaaz verirken, Hatay'da depremde ölenlerin cenazelerinin kötü koktuğu, ancak içlerinde bulunan 1 Suriyelinin cenazesinin kokmadığı, hatta mis gibi koktuğu yönündeki sözleri, malum çevreler tarafından kısa bir bölümü alınarak sosyal medyada gündem yapıldı.

DİYANET İNCELEME BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, imam Akyiğit’in sözleri hakkında inceleme başlattı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Konya ilimizde görev yapan bir personelimizin sosyal medya mecralarında yer alan ifadelerine ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

CİMER’E DESTEK MESAJI YAĞIYOR

Diyanet’in bu kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) destek mesajı yağıyor ve aynı mesajın herkes tarafından gönderilmesi isteniyor.

İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismine özel olarak gönderilen o mesaj:

"Selamün Aleyküm Değerli Cumhurbaşkanım;

Videodaki hikayeyi Konya Selçuklu İlçesi Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Seyfullah Akyiğit resmi görevi içinde Mevlid-i Nebi günü vaazında cemaatine anlatmış. Belirttiğim linkteki (https://youtu.be/cnN7vwhfC5k?si=FeCWBUcWo4IW306i) olduğu gibi bu olağanüstü olayı anlatmışlar. Fakat malum taraflar tarafından bu vaaz saptırılarak Türk - Suriyeli çatışmasına götürülerek halkı provoke etmeye çalışmışlardır. Sizlerin ve halkımızın engin basireti ile bu olayda haklı taraf muhakkak meydana çıkacaktır. Bu provokasyona sebebiyet veren kişilerin ve hocamıza hakaret eden kimselerin gerekli cezayı almalarını Hak ve halkımız adına talep ediyorum. Bu milleti kimse bölemeyecek herkes kendi kazdığı kuyuya düşecektir. Sizlere dua eder, halkımız adına dua bekleriz."

cimere-konyadaki-imam-seyfullah-akyigit-ile-ilgili-mesaj-yagiyor-001.jpg

Bir grup din görevlisi de sosyal medyada yaptıkları destek açıklamalarında, “Bu soruşturmadan en küçük bir olumsuzluk çıkmayacağına inancımız tamdır.

Sosyal medyada akıllara zarar yorumlar yapılmış, hocamızın vatandaşlıktan çıkarılması gerektiği dahi dile getirilmiştir. İki gün önce Ankara'da düzenlenen alçak terör saldırısına tepki göstermeyen hatta savunma cesaretini gösterenler, bu cümleleri üzerinden hocamızı linç etmeye kalmışlardır.” ifadelerini kullandı.

cimere-konyadaki-imam-seyfullah-akyigit-ile-ilgili-mesaj-yagiyor.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum