Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi Konya’da verdi: Cudi Gabar'da petrol bulduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Konya Mitingi ve toplu açılış törenine katılmak üzere bugün Konya’daydı. Erdoğan Kılıçaslan Meydanında konuştu ve Türkiye'nin beklediği müjdeyi verdi. Erdoğan, Cudi Gabar'da petrol bulduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi Konya’da verdi: Cudi Gabar'da petrol bulduk

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konyalılarla buluştu.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi il gezilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü durağı Konya oldu

Erdoğan, saatler öncesinden Kılıçaslan Meydanını dolduran binlerce kişiyle buluştu ve konuşmasına başladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Resmi rakamlara göre, alanda 140 bin kişi var. Yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. Aşkınız, sevdanız için her birinize şükranlarımız sunuyorum. Mevla kardeşliğimizi daim etsin.

KONYA MUHALEFETE DERS VERDİ

Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi deprem bölgesine sevk ettik. Konya belediyelerimiz gerçekten gurur verici çalışmalara imza attılar. Her ihtiyaçlarında depremzedelerin yanında oldular. Muhalefetin tüm yaptıklarını terazinin bir kefesine koyun, Konya belediyelerimizin yaptıklarını diğer kefesine koyun, açık ara ağır bastılar. Konya gönül belediyeciliğinin ne demek olduğunu bir kez daha gösterdi. Konya halkına da afetzedelerimize sahip çıktıkları için milletim adına teşekkür ederim.

Yedili masa Kandil ile birlikte yürürken biz de Cumhur İttifakı ile birlikte yürüyoruz. İnanıyorum ki Konya sandıkları patlatacak.

KARADENİZ GAZI

Karadeniz'de keşfedip karaya çıkardığımız yerli gazımızın sevincini paylaşmak için doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptık mı? 1 yıl boyunca mutfak ve su ihtiyacını faturalardan düşüyoruz. Bu müjdemizle ilgili kararı dün Resmi Gazete'de yayımladık. Hayırlı olsun. Şimdi bay bay Kemal Zonguldak'ta madenci kardeşlerime yalan üstüne yalan söylüyor. Orada Filyos var, biz gazı orada çıkardık. Hani nerede diyordunuz işte çıktı. Doğal gazı yaktık vatandaşlarımızın evlerine göndermeye başladık. Biz söz verdik ve yaptık.

"BİRİLERİNİ CİDDİ MANADA ÜRKÜTÜYOR"

Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerine teslim ettik. Togg'un teslimatlarına başladık. Yeni Altay tankımızı Silahlı Kuvvetlere teslim ettik. Dün KAAN'ın hangardan çıkarıp pis başı yaptık. İşte bunlar birilerini ciddi manada ürkütüyor. Korkanlarda var ama en çok da Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te oradaki teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsız oluyor.

Kandil'de bir tanesi diyor ki "AK Parti bizi mağarada vurdu". Sen benim Mehmedimi şehit edeceksin de biz sana 'güle güle' mi diyeceğiz. Mehmedimin intikamını sonuna kadar alacağız. Bay bay Kemal gitsin sizlerle kapalı kapılar ardında görüşsün. Onun yanında diğerleri de var. Meral hanım masayı bir bırakır gider bir gelir. Masanın altında olanlar var, belediye başkanları var. Onlar Kandil'dekilerle birlikte yürürken biz Cumhur İttifakı ile beraber yürüyoruz.

İnşallah iktidarımızın devamında ikinci nükleer enerji güç santralini Sinop'ta inşa edeceğiz. 

Türkiye artık enerjide muhtaç ülke değil, enerji ihraç eden ülke olacak. Petrol konusunda milletimizin bir asırlık hasretini gidermeye kararlıyız.

MÜJDEYİ KONYA'DA VERDİ

Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Gabar'daki yeni keşfimizin değeri on milyarlarca doları buluyor. Tek derdimiz yaptığımız keşiflerin ve yatırımların ülkemizin enerji bağımsızlığını en üst düzeye çıkarması. Kuyumuza şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik.

2600 metre derinlikte bulduğumuz petrolü, bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. Yeni sahamız Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyumuzun olduğu alan, inşallah ülkemizin tamamında üretilenden daha fazla petrolü tek başına sağlayacak. Şimdilik günlük 180 bin varil petrol üretimiyle ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda yeni bir adım atmış oluyoruz. İlk kuyudan aldığımız petrolü, şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık."

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-004.jpeg

Daha sonra Konya’ya kazandırılan yeni eserlerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Karapınar’da Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’e bağlanarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş enerji santralinin açılışını yaptı. Ardından AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a bağlanan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Beyhekim Caddesi ile Beyşehir Yolu’nu birbirine bağlayan 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’nin açılışını yaptı.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında şehre kazandırılan önemli yatırımlardan olan Bozkır Barajı ile birlikte 74 kalem eserin resmi açılışları program kapsamında yapıldı.

Erdoğan, son olarak AK Parti Konya Milletvekili adaylarıyla birlikte alandakileri selamladı.

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli.jpg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-002.jpg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-001.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-002.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-konya-mitinginde-konusuyor-i-canli-003.jpeg

cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-konyada-verdi-cudi-gabarda-petrol-bulduk.jpg

cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-konyada-verdi-cudi-gabarda-petrol-bulduk-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-konyada-verdi-cudi-gabarda-petrol-bulduk-002.jpg

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.