Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da 88 eserin açılışını yaptı

Mevlana Meydanında coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 88 eserin açılışını gerçekleştirdi,

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da 88 eserin açılışını yaptı

Konya, tarihi günlerinden birini yaşadı. 

31 Mart seçimlerinde büyükşehirler arasında alınan rekor oy dolayısıyla şehre teşekkür ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanında coşkulu kalabalığa seslendi.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Burada Konya Metrosu, pancar kotası ve İslami Dayanışma oyunlarıyla ilgili müjdeler veren Erdoğan, 88 eserin de açılışını gerçekleştirdi. 

Erdoğan, toplam 645 milyon lira değerinde olan eserlerin açılış kurdelasını eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya protokolü ve milletvekilleri ile birlikte kesti. 

 

İŞTE ERDOĞAN'IN KONYA MÜJDELERİ

Konya Metrosu

Konya Metrosuyla ilgili flaş açıklamalarda bulunan Erdoğan "Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı, Konya'nın bugününden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır." dedi.. 

Panccar üretilerine müjde!

Erdoğan, Konya'daki konuşmasında pancar üreticilerine de bir müjde vererek "Pancar üretimi, Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5'e kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl, pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz. Hayırlı olsun. Allah bereketini versin." diye konuştu.

İslami Dayanışma Oyunları Konya'da yapılacak

2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın 5'incisinin ev sahibi olarak Konya'yı belirlediklerini ifade eden Erdoğan "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu büyük organizasyonunun sonuncusu 2017'de Bakü'de yapılmıştı. Ülkemiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, inşallah kasım ayında ev sahibi şehir sözleşmesini imzalayacaktır. Tüm bu müjdelerin Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Konya'nın da her alanda daha çok üreterek daha büyük başarılar ortaya koyarak bu yatırımların karşılığını vereceğine yürekten inanıyorum." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.