Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da konuştu, müjdeler verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Konyalılarla buluştu. Erdoğan, Konya'ya 2 yeni dev hastane müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da konuştu, müjdeler verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 14 gün kala mitinglerini sürdürüyor.

Erdoğan bugün Konyalılarla buluştu.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konusuyor-i-canli.jpeg

Öğle saatlerinde şehre gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nı dolduran vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

"Bugün bir kez daha sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Konya, vefanın şehridir. Bizim Konya ile gönül bağımız çok eskilere dayanıyor. Girdiğimiz her mücadelede Konya'yı dimdik yanımızda bulduk.

15 Temmuz'dan beri devam ettirdiğimiz vatanın bekasını koruma mücadelesinde Konya ile birlikte yol yürüdük. 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-001.jpg

AK PARTİ KONYA MİTİNGİ KATILIMCI SAYISI

Emniyetten sordurdum, meydanda ne kadar katılım var diye... Yollar hariç 110 bin katılım var. Her zamanki gibi Konya bu.

Sizler bu duruşunuzla meselenin sadece sandık değil, kutlu bir davanın sancağı olduğunu gösterdiniz.

Konya'nın 31 Mart'ta da rekor oyla belediyecilikte tarih yazarak sancağı en yükseğe çıkaracağına inanıyorum.

Selçuklu başkenti Konya'ya da bu yakışır. Şehirler içinde emsali bulunmayan Konya'ya milli iradeye sahip çıkma konusunda da emsalsiz olmak yakışır.

Konya kendi sınırlarından ibaret bir şehir değildir. Bu şehir alimleri ile, arifleri ile, üretkenliği ile ülkenin tamamına ışık saçtı. Herkese faydası dokundu Konya'nın. Son depremde gördük ki Konya tüm mazlumlara el uzatan şehir olma vasfını sürdürdü. Deprem bölgesinde yapmadık destek bırakmadı. Büyükşehrimiz ile sivil toplum kuruluşlarınız ile desteğinizin yakın şahidiyiz.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konusuyor-i-canli-001.jpeg

21 yıldır Türkiye'ye hizmet ederken çok yönlü mücadelenin içinde olduk. Gece gündüz çalıştık. Vatan topraklarının her karşını yatırımlarla eserlerle donattık. Demokrasi hak özgürlük ihlallerini telafi edecek reformları hayata geçirdik.

Sayısız saldırının önüne set çektik. Türkiye'yi terörden, nice tuzaklardan kurtardık. Ülkemizi güçlendirirken memleketin her potansiyelini kullandık. Eski Türkiye ile şimdiki Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkün. Konya'nın 21 yılda kat ettiği mesafenin şahidi sizlersiniz.

Geçmişte elimizden kaçırdığımız fırsatların gerisinde vesayetin, zayıf yönetimlerin yol açtığı boşluk vardı. Bugün de birbirlerini görse selam vermeyecek olanları bir araya getiren budur. CHP yine DEM ile gizli saklı iş birliği halinde. Sözde kent uzlaşısı adı altında şehirleri belediye meclislerini paylaşıyorlar. DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlerle hareket ediyor. Örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar. CHP ile yaptığı pazarlıkla yine işaret edilen isimleri öne sürdüler. Bu iki partinin sinsi oyununa, AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başkaları da var. CHP'nin kifayetsiz muhterisleri Atatürkçülük gibi kavramların istismarı ile varlıklarını sürdürmüştür.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-002.jpg

Onlar da kendilerince bazı kavramlara sığınarak hiçbir adım atmadan siyasette tırnak tutturma hevesindeler. Daha önce birileri denemişti. Partimizden ayrılıp altılı masaya misafir oldular. Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayağa kalkacaktı kendileri Meclis'e bile giremediler. Milletin nezdinde de kaybettiler. Projeye ortak olunmasına seçimlerde milletin karşısına çıkılmasına itirazımız yok. Sadece memleketin hayrına hiçbir fikir üretemeyenlerin durumuna gönlümüz razı gelmiyor. Sırf AK Parti husumeti ile Erdoğan husumeti ile AK Parti oylarına gözlerini dikerek siyaset yaptıklarını sananları anlamakta zorlanıyoruz. Bir davası, bir vizyonu olanların durumu farklıdır. Bir de bunları destekleyecek projelere, samimi hakikatli bir dile sahipseniz siyasette de gönüllerde de kalıcı olursunuz.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-003.jpg

AK Parti kurulduğu günden beri her seçimden birinci çıktı. Konya mücadelemizin de, maruz kaldığımız saldırıların da en yakın şahidi. Konya AK Parti döküntüleri ile terör örgütü uzantıları için çalışanlara itibar eder mi? Adı her türlü kirli pazarlıklarla anılan partiyi sınırlarından içeri sokar mı? Demet demet dolarları, avroları toplayıp aralarında paylaşıyorlar. Bunlara bu ülke teslim edilir mi?

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konusuyor-i-canli.jpg

Hedefimiz 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmektir. Sandıkları patlatmak, Konya'da tarihi oy rekoru için gece gündüz çalışacağız.

Eser ve hizmet siyasetinde kimse elimize su dökemez. Son 21 yılda Konya'ya 372 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık.

Eğitimde 9 bin 249 adet yeni derslik, şehrimize 4 yeni üniversite kazandırdık. 28 bin 931 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Biri stadyum olmak üzere toplam 114 adet spor tesisi inşa ettik. Konyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 11 milyar lirayı aşkın destek verdik.

KONYA'YA 2 YENİ HASTANE DAHA

Sağlıkta şehrimize 850 yataklı Karatay Şehir Hastanesinin de aralarında olduğu 3 bin 290 yataklı 37 hastaneyle birlikte 109 sağlık tesisi yaptık. Toplamda 500 yataklı yeni hastanenin de içinde olduğu 18 sağlık tesisimizin de yapımı devam ediyor. Konyamıza 2 önemli sağlık tesisi daha kazandıracağız. İlki Meram’ın Ateşbazı Veli Mahallesi'nde yapılacak olan 500 üniteli Eğitim Araştırma Hastanesidir. Diğeri ise bin yatak kapasiteli Meram Millet Bahçesinin karşısındaki Dutlukır bölgesinde inşa edilecek şehir hastanesi konseptindeki hastanedir. Her iki sağlık tesisini de şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 250 yataklı Kulu Bölge Devlet Hastanemizin Çarşamba günü itibarıyla hasta kabulüne başlayacağı müjdesini buradan vermek istiyorum.

TOKİ eliyle 27 bin 499 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Kentsel dönüşümde toplam 54 bin 273 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleşirdik. Mevlana Meydanı çevresini yeni baştan düzenleyerek şehre önemli bir cazibe merkezi kazandırdık. Şehrimizdeki 18 Millet Bahçesi projemizden 10’nunu tamamladık. 3’ünün yapımı devam, 5’inin de projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz.

Konya’da toplam 16 bin 837 metre uzunluğunda 291 adet köprü ve viyadüğü tamamlayıp hizmete açtık. Ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip Hadimi Viyadüğünü inşa ettik. Konya çevreyolunun ilk etabını hizmete açtık. 2. Etabın 18 kilometrelik kesiminde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bittiğinde güzergahı 7 kilometre kısaltacak olan Alacabel Tüneli ve bağlantı yollarını 2026’da tamamlamayı hedefliyoruz. Beyşehir–Seydişehir bölünmüş yolunu Şubat ayında trafiğe açtık. Demiryollarında Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattını Kayacık Lojistik Merkezini, Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garını, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattını tamamlayıp işletmeye açtık. KonyaRay projemiz çerçevesinde Kayacık ile mevcut gar arasındaki 20 kilometrelik kesimi 4 hatlı hale getiriyoruz. Bunun 2 hattında yüksek hızlı tren, diğer 2 hakkında ise konvalsiyonel işletmecilik yapılacak. Uzunluğu 21 kilometreyi bulan 22 istasyonlu Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Gar Meram Raylı Sistem Hattıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-005.jpg

"AMACIMIZ KONYA'DAKİ RAYLI SİSTEM HATTI UZUNLUĞUNU 5 SENEDE 105 KİLOMETREYE ÇIKARMAK"

Amacımız Konya’da halen 27 kilometre olan raylı sistem hattı uzunluğunu önümüzdeki 5 senede büyükşehir belediyesi ve bakanlık iş birliği ile 105 kilometreye çıkarmaktır. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattının devamı olan 135 kilometre uzunluğundaki Karaman–Ereğli-Ulukışla Hattındaki yapım çalışmaları sürüyor. Hava yollarında Konya havalimanımıza yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası yaptık. Havalimanımızın 2003 yılında 76 bin olan yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 900 bine ulaştı.

Tarım ve ormanda 25 baraj, 41 gölet, 76 sulama tesisi ve 6 yeraltı depolama tesisi inşa ettik. 7 baraj ve 1 göletin inşası sürüyor. Ülkemizin en büyük altyapı yatırımlarından olan Mavi Tünel Projesi ile Konya’nın topraklarını ilave bir su kaynağıyla buluşturduk. İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile Konya’da yaklaşık 1,5 milyon dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden 12 sulama tesisimiz ile 410 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Son 21 yılda Konya ve ilçelerinde inşa ettiğimiz 150 adet Taşkın Koruma Tesisi ile Konya şehir merkezi 189 yerleşim yeri ile 46 bin dekar arazi taşkın zararlarından korundu. Şehrimizde 177 bin hektar alanda çalıma yaparak 143 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Çiftçilerimize yaklaşık 11 milyar liralık tarımsal hibe desteği verdik.

Şehrimize 4 yeni Organize Sanayi Bölgesi, 3 yeni Endüstri Bölgesi, 2 Tekno Kent, 21 Araştırma Geliştirme Merkezi ile 1 Tasarım Merkezi kurduk. Karapınar Sanayi Sitesini bu yıl ki yatırım programımıza aldık. Dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketleri arasına giren ASELSAN Konya Teknoloji Endüstri Bölgesindeki tesiste faaliyete geçti.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-006.jpg

İstihdamı desteklemek için Konyalı işverenlerimize 9 milyar lira prim teşviki verdik. Enerjide Konya’nın 27 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Halka Pınar’a 2026 yılında doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca Avrupa’nın en büyük, dünyanın sayılı güneş enerji santralleri arasında yer alan Karapınar Güneş Enerji Santralini kurduk. Büyükşehir Belediyemizle Bilim Merkezi, Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi gibi yatırımlarıyla bu çalışmaları destekledi.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra AK Parti'nin Konya'daki yeni dönem belediye başkan adaylarını tek tek sahneye çağırdı, birlikte miting alanındaki vatandaşları selamladı.

cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi-004.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.