Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılan ve gençlere KYK borcu müjdesi verdiği Kabine Toplantısı sonrası, Konya’da yapılacak 5’inci İslami Dayanışma Oyunlarına da dikkat çekti. Erdoğan, “İnşallah bu müsabakalarda başarı ivmemizi artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya açıklaması

Konya, İslam dünyasının en kapsamlı organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Büyük heyecanın başlamasına 21 gün kaldı.  

Konya’nın ev sahipliği yapacağı 5. İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan ve gençlere KYK borcu müjdesi verdiği Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, , Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunlarına da dikkat çekti.

Erdoğan, “Sporcularımız bu yılın ilk 7 ayında gösterdikleri başarılarla hepimizi gururlandırmaya devam ettiler. Ülkemize bu yıl 2632 madalya kazandıran sporcularımıza şükranlarımızı sunuyorum. Önümüzde 9-18 Ağustos'ta yapılacak Konya İslami Dayanışma Oyunları ile 29 Eylül'de düzenlenecek İznik Dünya Göçebe Oyunları var. Ardından da Paris 2024 Yaz Olimpiyat oyunları geliyor. İnşallah bu müsabakalarda başarı ivmemizi artırarak sürdüreceğiz.” dedi.

KONYA İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcular; atıcılık, atletizm, basketbol, bisiklet, bocce, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk para-yüzme gibi dallarda yarışacak.

İSLAM DÜNYASININ EN KAPSAMLI ORGANİZASYONU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın şehirde bu zamana kadar düzenlenmiş en büyük organizasyon olacağına işaret ederek, gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını vurgulamıştı. Başkan Altay, “Konya; hoşgörünün, kardeşliğin, barışın sembolü olan bir şehir. 56 ülkeden şehrimize gelecek sporcuları ağırlamak için hazırız. Türkiye’deki en büyük organizasyonlardan birini yapmış olacağız. 3 bine yakın sporcunun katılımı ile 10 gün sürecek oyunlar, İslam dünyasının en kapsamlı ve en büyük organizasyonu olacak. İslam ülkeleri arasında kardeşliği, birliği ve beraberliği tesis etme adına bu organizasyonun önemi çok büyük.” diye konuşmuştu.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-aciklamasi.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.