Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Hatay’daydı. Depremzede ailelerle iftar yapan Erdoğan, belediyelerin çalışmalarını anlatırken Konya’ya özellikle vurgu yaptı. Erdoğan, “Kimsenin siyasi tercihine bakmadan mağduriyetleri gidermenin yollarını arıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hatay'daki Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde depremzede ailelerle iftar yaptı.

KONYA VURGUSU YAPTI

Burada yaptığı konuşmada belediyelerin depremzedelere yönelik çalışmalarından bahseden Erdoğan, deprem bölgesindeki vatandaşların meselelerinin, en öncelikli gündem maddesi olduğunu kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler huzura ermeden, bize durmak, dinlenmek haramdır. Dertlerinize derman olabilmek için, siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletebilmek için canla başla çalışıyoruz. Devletimizin ilgili kurumları ilk günden itibaren sahadalar. Bakanlarımız, zorunlu haller dışında neredeyse bölgeyi hiç terk etmedi. Belediyelerimiz, Hatay'ın alt ve üst yapısını, kültürel varlıklarıyla yeniden ayağa kaldırmak için adeta zamanla yarışıyor. Sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz ve hayırseverlerimizle birlikte tam bir seferberlik ruhuyla size yardımcı olabilmek için koşturuyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan, kimsenin kökenine, mezhebine, meşrebine, siyasi tercihine bakmadan mağduriyetleri gidermenin yollarını arıyoruz. Bu anlayışla depremlerde de en çok yıkıma uğrayan 7 ilimizi ve ilçelerini, Cumhur İttifakı olarak ve bunun yanında AK Parti'li 250 belediyemizle kardeş belediye ilan ettik.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu.jpg

Hatay'ı; Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Sakarya, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize, Tokat, Yalova ve Yozgat belediyelerimiz başta olmak üzere 94 ak belediyemize emanet ettik. Belediyelerimizin başkanları, ekipleriyle birlikte depremin ilk gününden beri Hatay'da nasıl özveriyle çalıştıklarını gayet iyi biliyorsunuz. Gönül belediyeciliğinin ne demek olduğunu tam 47 gündür hizmet samimiyetleriyle burada pek çok kez sergilediler. Rabbim depremzedelerimizin yardımına koşan herkesten razı olsun. Ramazan ayı boyunca belediyelerimiz, her zamankinden daha fazla gayret göstererek, inşallah sizlerin yanında olacak. Ramazanı buruk geçirmemeniz için iftar ve sahur programlarından, psikososyal destek çalışmalarına kadar sizlere gerek desteği verecekler.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu-001.jpg

Deprem bölgesinde hayat normale dönünceye dek faaliyetlerini sürdürecekler. İnşallah bizler de her fırsatta buralara gelip acılarınızı paylaşacak, yürütülen çalışmaları yakından takip edeceğiz." dedi.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu-002.jpg

KONYA’NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARI

Konya, ilk andan itibaren depremin yıktığı şehirlerin başında gelen Hatay’da yardım faaliyeti yürütüyor. Deprem bölgesinde altyapı, lojistik, su çalışmaları, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak için yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. 

Ramazan ayının gelişiyle çalışmalar daha da hızlandırıldı, Konya Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın Payas ilçesinde Ramazan dolasıyla Konya çadırı kurdu. Çadırda günde 2.000 vatandaşa iftar, 3.500 vatandaşa da sahur sofrası açılıyor. Ayrıca ilçe belediyeleriyle birlikte gönderilen 23.000 Ramazan kolisi de depremzede vatandaşlara dağıtılıyor.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu-001.jpeg

Ayrıca Konya Konteyner Kent’in kurulması için de çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu.jpeg

BAŞKAN ALTAY'DAN HATAY PAYLAŞIMI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, paylaşımında, "Hatay’da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni öncesi Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikteyiz. Hatay ve Hataylı vatandaşlarımız için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu-002.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.