Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı cadde Konya trafiğine nefes aldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Konya’da açılışını yaptığı yatırımlardan biri de Konya’nın iki büyük ilçesi; Meram ve Selçuklu’yu birbirine bağlayan Abdülhamid Han Caddesi oldu. Şehrin en uzun caddelerinden birini, Konya trafiğine nefes aldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı cadde Konya trafiğine nefes aldırdı

Konya, 2 Mayıs’ta tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’taki seçimler öncesi, Büyük Konya Mitingi ve toplu açılış töreninde Konyalılarla buluştu.

Ülke gündemini değiştiren açıklamaları yapmak için de Konya’yı seçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşların sevgi seli vardı.

Erdoğan, konuşması sonrası şehrin değerine değer katan yatırımların açılışlarını da yaptı. Onlardan biri de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 269 milyon 500 bin lira harcanarak yapılan Abdülhamid Han Caddesi Caddesi oldu.

konya-abdulhamid-han-caddesi-nerede-003.jpg

Toplu açılış töreninde video bağlantısıyla açılış yapılan yerler arasındaki Abdülhamid Han Caddesi Caddesinin açılış kurdelasını AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da aralarında olduğu heyet kesti.

 

 

ABDÜLHAMİD HAN CADDESİ NEREDE?

Konya Büyükşehir Belediyesi, 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi'ndeki çalışmaları üç etap şeklinde yürüttü. Cadde, Meram’daki Beyşehir Çevre Yolu ile Selçuklu’daki Beyhekim Caddesi'ni birbirine bağlıyor.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden ile Beyhekim Hastanesi'ne, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve stadyuma kesintisiz ulaşım sağlıyor.

konya-abdulhamid-han-caddesi-nerede.jpg

Abdülhamid Han Caddesi ile şehrin önemli bağlantı yollarından olan ve bazı saatlerde trafik akışının güçlükle sağlandığı İstanbul Yolundaki trafik yoğunluğuna da nefes aldırılmış oldu. Cadde; bisiklet yolu, kaldırımlar, refüj ve kaliteli asfaltıyla Konya'nın en uzun caddelerinden biri olma özelliğine de sahip.

konya-abdulhamid-han-caddesi-nerede-002.jpg

konya-abdulhamid-han-caddesi-nerede-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.