Cumhurbaşkanlığı’ndan Konya ile ilgili iddialara tokat gibi cevap

30 Ağustos’ta TSK’nın gururu, 85 milyonun gözbebeği hava kuvvetlerinin sürpriz videosu FETÖ’cüler başta olmak üzere bazı kesimleri korkuya sevk etmiş ve hepsi saldırıya geçmişti. Çıkan haberlere DMM’den tokat gibi cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Konya ile ilgili iddialara tokat gibi cevap

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine kısa süre önce atanan Tümgeneral Mete Kuş’un 30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği muhteşem konuşma Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıya dönüştü.

FETÖ’cü isimler başta olmak üzere kent uzlaşısı adı altında Kandil ile işbirliğine zemin hazırlayan akademisyenlere kadar hepsi ağız birliği yapmışçasına sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tümgeneral Mete Kuş’a saldırıya geçti.

“CUMHURBAŞKANI BAŞKOMUTANDIR”

Çıkan haberlere gereken cevabı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi verdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Konya 3. Ana jet Üssü Komutanı kışlada özel klip çekti, halkın uçaklarıyla şov yaptı" iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla icra edilen resepsiyona, yurt içi ve yurt dışı Türkiye'nin çeşitli birliklerinden, Birlik Komutanlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK günü kutlama mesajları gönderilmiştir.

Önceki yıllarda da aynı esaslarla Cumhurbaşkanı ve Başkomutan'a ithafen gönderilen bu mesajlar, misafir ve katılımcıların huzurunda yayınlanmaktadır.

Bahse konu görüntüler resmi bir amaca uygun olarak hazırlanmış olup, iddia edildiği gibi kışlada başka amaçla özel klip çekimi söz konusu değildir.

Anayasası'nın Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkilerini tanımlayan 104. Maddesi'nde açıkça, "Cumhurbaşkanı TBMM adına Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanlığını temsil eder." ifadeleri yer almaktadır. Dolayısıyla haberlerde geçen, "kışlaya siyaset soktular" iddiaları da manipülatif amaçlıdır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.