Denizi olmayan Konyalılar hafta sonunu burada geçiriyor

Kavurucu sıcak etkisindeki Konya’dan serin sulara kaçmak isteyenlerin tercihlerinden biri de Köprülü Kanyon oluyor. Şehre 3 saat mesafedeki Manavgat’da bulunan kanyona gidenler rafting de yapıyor.

Denizi olmayan Konyalılar hafta sonunu burada geçiriyor

Konya son günlerde kavurucu sıcağın etkisi altında. Güneş altındaki şehirde sıcaktan kaçmak isteyenlerin tercihleri arasında Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon da yer alıyor.

Gruplar halinde Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biri olarak öne çıkan bölgeye akın eden Konyalılar, adrenalini yüksek aktiviteler de gerçekleştiriyor.

denizi-olmayan-konyalilar-hafta-sonunu-boyle-geciriyor.jpeg

14 kilometre uzunluğundaki Köprülü Kanyon’da rafting gibi heyecanı hep yüksek tutacak adrenalinli su sporlarının yanı sıra doğa severlerin hoşuna gidecek trekking ve bisiklet gibi turlara katılma imkanı da bulunuyor.

denizi-olmayan-konyalilar-hafta-sonunu-boyle-geciriyor-002.jpeg

KÖPRÜLÜ KANYON NEREDE?

Antalya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden biri olan Manavgat sınırları içerisinde kalan Köprülü Kanyon, şehir merkezine yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta bir konuma sahip.

denizi-olmayan-konyalilar-hafta-sonunu-boyle-geciriyor.webp

Özellikle yaz aylarında Antalya’da tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir bölge olan bu park, 1973 yılında Milli Park olarak koruma altına alınmış.

denizi-olmayan-konyalilar-hafta-sonunu-boyle-geciriyor-001.webp

denizi-olmayan-konyalilar-hafta-sonunu-boyle-geciriyor-005.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.