Deprem farkındalığı için koşan Fransız aktivist Konya yolunda

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve yardım fonu oluşturmak için koşmaya karar veren Fransız aktivist Claude Cazes, yolculuğuna devam ediyor. Günde 42 kilometre yol kat eden Cazes’in bir sonraki durağı Konya merkez olacak.

Deprem farkındalığı için koşan Fransız aktivist Konya yolunda

Şubat ayında yaşanan asrın felaketinde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Depremin yaralarını devlet millet el ele vererek sarmaya çalışıyor.

Yaşanan afetin büyüklüğü Fransa’da yaşayan 41 yaşındaki Claude Cazes’i de etkiledi. Türk halkıyla dayanışma göstermek için doğup büyüdüğü Bezye şehrinden 3 bin 600 kilometrelik yolu koşarak Adana’ya ulaşmaya karar verdi.

deprem-farkindaligi-icin-kosan-fransiz-aktivist-konya-yolunda.jpeg

DEPREMZEDELER İÇİN KOŞUYOR

8 ay boyunca antrenman yapan Fransız aktivist Ekim ayında maratona başladı. Günde 42 kilometre yol kat ederek Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Afyonkarahisar güzergahından Konya il sınırlarına geldi.

deprem-farkindaligi-icin-kosan-fransiz-aktivist-konya-yolunda-001.jpeg

SULTANDAĞI MÜFTÜSÜ AĞIRLADI

Dün Afyonkarahisar’da mola veren Cazes, Sultandağı müftüsü Saim Özbakır tarafından misafir edildi. Sabah saatlerinde Konya’nın Akşehir ilçesine ulaşan Fransız aktivist son paylaşımını kaplıcaları ile ünlü Ilgın’dan yaptı.

deprem-farkindaligi-icin-kosan-fransiz-aktivist-konya-yolunda-002.jpeg

CUMA GÜNÜ KONYA MERKEZDE OLACAK

Eşi ve iki çocuğunu ülkesinde bırakarak depremzedeler için koşan Fransız aktivist Claude Cazes’in, Cuma günü Konya şehir merkezine gelmesi bekleniyor.

80 GÜNDE ADANA’YA ULAŞACAK

Deprem bölgesine ulaştığında yardım kampanyası da yapmak istediğini belirten Cazes, “Amacım her gün deprem için fon toplamak ve destek sağlamak. Toplanan bütün destekleri Adana’dan Gaziantep’e kadar uzanan bölgede çalışan STK’lara ve ihtiyaç sahiplerine vereceğim. Fransa’da bir aile var ve sizi unutmadık mesajını vermek istiyorum.” dedi.

deprem-farkindaligi-icin-kosan-fransiz-aktivist-konya-yolunda.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum