Depremzede anne Konya’da kız bebek dünyaya getirdi

Kahramanmaraş’taki depremde, Pazarcık’ta yaşayan Gündeşli ailesinin evi hasar gördü. Konya’ya akrabalarının yanına gelen 38 haftalık hamile anne Gülcan Gündeşli, burada doğum yaptı. Aile, depremden 5 gün sonra dünyaya gelen kızlarına Defne ismini verdi.

Depremzede anne Konya’da kız bebek dünyaya getirdi

6 Şubat Pazartesi günü saatler 04.17’yi gösteriyordu. Kahramanmaraş, gece saatlerinde meydana gelen depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Pazarcık ilçesiydi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Ardından saat 13.24'te bir deprem daha yaşandı. Bu kez merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekibi gönderildi.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklamalara göre; 20 bin 665'e yükseldi. Şu ana kadar 80 bin 88  vatandaşımız yaralandı, 6 bin 444 bina yıkıldı.

Bölgede ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor. Bir taraftan hüzünlendiren bir taraftan da sevindiren haberler geliyor. Depremden kendi imkanlarıyla kurtulanlar da vardı. Onlardan biri Gündeşli ailesi.

depremzede-anne-konyada-kiz-bebek-dunyaya-getirdi.jpg

İlk depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde yaşanan baba Mehmet, 38 haftalık hamile eşi Gülcan ve 1,5 yaşındaki oğulları Mustafa, kendi imkanlarıyla evden çıkmayı başardı.

İkinci depremde Gündeşli ailesinin evleri büyük hasar gördü.

AİLE KONYA’YA AKRABALARININ YANINA GELDİ

Depremin ardından aile kendi araçlarıyla Konya’ya doğru yola çıktı. 38 haftalık hamile anne Gülcan Gündeşli bebeğinin hareketlerinde yavaşlık hissedince baba Mehmet Gündeşli, kontrol için Ereğli Devlet Hastanesine gitti.

Bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenen aile Konya’ya akrabalarının yanına geldi.

ANNE KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Aile, Konya'daki özel bir hastaneye başvurdu. Depremzede aileyle ilgilenen doktor, ücretsiz bir şekilde doğumu gerçekleştirdi.

Gülcan ve Mehmet Gündeşli çiftinin Defne ismini verdiği kız çocukları dünyaya geldi.

3 kilo civarında dünyaya merhaba diyen Defne bebeğin ve annesinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

depremzede-anne-konyada-kiz-bebek-dunyaya-getirdi-003.jpg

ANTALYA’YA YERLEŞECEK

Konyalı hayırseverlerin desteği ile bebeğin tüm ihtiyaçları karşılandı. Aile tedavinin ardından Antalya’nın Alanya ilçesine yerleşecek. Gündeşli ailesinin herhangi bir yardım talebi de bulunmuyor.

depremzede-anne-konyada-kiz-bebek-dunyaya-getirdi-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber) 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.