Depremzede hafızlara Konya'da duygusal veda

6 Şubat depremlerinin ardından hafızlık eğitimlerine Konya'da devam eden öğrenciler, memleketlerine duygusal bir veda programıyla uğurlandı.

Depremzede hafızlara Konya'da duygusal veda

Konya Meram İlçe Müftülüğü'ne bağlı Fatma Kalaycılar Kur'an Kursu'na, 6 Şubat depremleri sonrası Hatay Kırıkhan'dan gelen 130 hafızlık öğrencisi, yaklaşık bir buçuk yıllık yoğun bir eğitim sürecinden sonra memleketlerine dönmeye başladı.

Kur'an-ı Kerim'in büyük bir bölümünü ezberleyerek önemli bir başarıya imza atan öğrenciler için düzenlenen veda programında duygusal anlar yaşandı.

Programa katılan Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, depremin yarattığı olumsuzluklara rağmen öğrencilerin hafızlık yolculuklarına ara vermeden devam etmelerinin takdire şayan olduğunu belirtti. Koçak, "Bu öğrencilerimiz sadece hafızlık yapmadılar, aynı zamanda bir başarı hikayesi yazdılar." diyerek öğrencileri tebrik etti.

depremzede-hafizlara-konyada-duygusal-veda-002.jpg

Hafızlık Kursu Müdürü İzzettin Geçici de, öğrencilerin bu süreçteki azim ve kararlılıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğrencilerimiz, zorlu bir süreçte bile Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılıklarını korudular. Bu durum, onların karakterlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı programda öğrenciler, hocalarına ve kurum yetkililerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

depremzede-hafizlara-konyada-duygusal-veda.jpg

depremzede-hafizlara-konyada-duygusal-veda-001.jpg

depremzede-hafizlara-konyada-duygusal-veda-003.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.