Dünya, Konya’da kuruyan göllere dikkat çekti
Beyşehir Gölü’nde kuraklığa dikkat çekmek amacıyla İstanbul Özyeğin Üniversitesi Bisiklet Kulübü ve Beyşehir Bisiklet Topluluğu iş birliğinde 25 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi. Etkinlikte yurt dışından katılımcılar da yer aldı.
Konya Beyşehir Gölü’nde yaşanan şiddetli kuraklığa dikkat çekmek ve su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul Özyeğin Üniversitesi Bisiklet Kulübü ile Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
İstanbul, Ankara, Konya, Seydişehir ve Beyşehir'den bisiklet tutkunlarının yanı sıra İspanya ve Fransa’dan da katılımın olduğu etkinlikte, toplamda 30 bisikletli Beyşehir Gölü sahilinde 25 kilometrelik bir parkuru tamamladı.

Trafik güvenliği nedeniyle sınırlı sayıda katılımcıyla yapılan turda, etkinliğin ana mesajı olan su kaynaklarının korunması ve göl kurumasının önlenmesi güçlü şekilde vurgulandı. Davutlar Piknik Alanı’nda verilen molada katılımcılara sucuk ekmek ikramı yapıldıktan sonra, çevredeki atıklar toplanarak alan temizliği gerçekleştirildi.

Turun sonunda projeye bağlı sunumların yer aldığı bir belgesel gösterimi yapılarak, katılımcılara bölgedeki su kaynaklarıyla ilgili bilgiler verildi. Organizasyon yetkilileri tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Etkinliğe katılamayan gerçek Beyşehirliler adına da göllerinin kurumaması için elimizden gelen farkındalığı göstermeye çalıştık.” açıklamasında bulundu.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.