Dünya turuna çıkan Alman aile Konya’da mola verdi

Almanya’da yaşayan Michael Burger, emekli olduktan sonra eşi Anelza Denzel ve kızı Magdalena Rahrer ile birlikte dünya turuna çıktı. İtalya, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkeleri geçen aile Konya Karapınar’daki Meke Gölü’nde mola verdi.

Dünya turuna çıkan Alman aile Konya’da mola verdi

Almanya’da yaşayan Michael Burger, eşi Anelza Denzel ve kızı Magdalena Rahrer ile birlikte 5 Mayıs’ta dünya turuna çıktı. Emekli olduklarını belirten Alman Michael Burger, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan gibi ülkeleri gezdikten sonra 4 Ağustos tarihinde Türkiye’ye ulaştı.

KONYA’DA MOLA VERDİLER

Karavanları ile dünya turuna çıkan Alman aile, Konya’nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü’nde mola verdi. 2 gün kalan ve kamp yapan Alman aile gölde güneşin gün batımı ile gün doğumunu izledi.

dunya-turuna-cikan-alman-aile-konyada-mola-verdi.jpg

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere birçok şehri gezdikleri belirten Burger, “Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanlar misafirperver. Dost canlısı insanlar var. Hep güler yüzlü insanlar. Almanya’da bunu görmek mümkün değil. Doğal güzellikleri ile insanı kendisine hayran bırakıyor. Ekim ayı sonuna kadar Türkiye’yi gezeceğiz. Karavan ile seyahatimiz gayet güzel. İstediğimiz yerde durup doya doya güzellikleri yaşıyoruz. İnsanlarla sohbet edip onların kültürlerini öğreniyoruz. Turumuzun ne zaman sona ereceğini bilemiyoruz. Şu an her şey istediğimiz gibi. Irak, Ürdün gibi ülkeleri de gezip Arap yarımadasına ulaşmak istiyoruz” dedi.

dunya-turuna-cikan-alman-aile-konyada-mola-verdi-001.jpg

Michael Burger, Meke Gölü’nün görüntüsünün mükemmel olduğunu ancak kuru olmasının üzücü olduğunu kaydederek, “Kuraklık dünyanın sorunu. İnsanlar su ve kuraklık konusunda bilinçlenmeli. Meke gölü buna rağmen ilgimizi çekiyor. Gün batımı ve gün doğumunu izlemek keyifli” diye konuştu.

Alman aile ilçede esnaflık yapan İbrahim Bütüner tarafından işyerinde misafir edilerek Türk misafirperverliği gösterildi.

dunya-turuna-cikan-alman-aile-konyada-mola-verdi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum