Dünyadaki 4 binadan biri Konya’da bu alana yapılacak

Türkiye’nin kütüphaneye en çok gidilen şehri olan Konya’da, dünyaya örnek bir bina yapılıyor. Kentin en değerli bölgelerinden birine kurulacak Şehir Kütüphanesi binası, Sıfır Karbon Binalar Projesine uygun inşaa edilecek. Bölgede 200 de ağaç yer alacak.

Dünyadaki 4 binadan biri Konya’da bu alana yapılacak

Yıkılan eski Büyükşehir Belediyesi Binası alanına yapılacak Şehir Kütüphanesi inşaatında çalışmalar başladı, temel bu ay atılacak.

“KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK”

“Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla ihtiyaç duyulan her alanda çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyaya örnek bir projenin daha altına imza atıyor.
Şehir Kütüphanesi binası için kazma vuruldu.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin kütüphaneye en çok gidilen şehri olan Konya’da bu önemli projeyi de kısa sürede gençlerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak.jpg

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Başkan Altay, Özellikle iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini derinden hissettiğimiz bu dönemde dikkat etmemiz gereken hususlardan biri de binalardır. Binaların küresel iklim değişikliğine etkisinin yüzde 40 civarında olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Konya’mız Sıfır Karbon Binalar Projesi kapsamında dünyadaki dört pilot şehirlerden birisi seçildi.

Bu ay içinde temelini atacağımız Yeni Kütüphanemizde de bu projemizi pilot proje olarak kullanacağız inşallah.” dedi.

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-001.jpg

28 BİN METREKARE ALANA KURULACAK

Konya'da yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda yapımına başlanan Konya Şehir Kütüphanesi projesi; yıkılan eski belediye binasının arazisinde, Alaaddin Tepesi ve Konya Kültür Park'ın güneydoğusunda 28 bin 056 metrekarelik bir çalışma alanında tasarlandı.

İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Konya Şehir Kütüphanesi’nin, etrafında bulunacak park ile bütünleşen, geleneksel yapım teknikleri ile modern teknikleri arasındaki ilişkiyi tarihsel referanslar ile güçlendiren ve günümüze bağlı olarak yeni açılımlarla modernize eden bir yapı olarak inşa edilmesi hedefleniyor.

FARKLI YAŞTA 200 AĞAÇ OLACAK

Proje tamamlandığında yaklaşık 200 adet farklı yaşlarda ve boyutlardaki ağaçlar ile doğal bir ortamda kitapseverlere hizmet verecek.

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-002.jpg

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-004.jpg

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-005.jpg

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-006.jpg

dunyadaki-4-binadan-biri-konyada-bu-alana-yapilacak-008.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.