Dünyanın balık tutkunları hünerlerini Konya’da sergiledi

Olta balıkçıları, Konya’nın Seydişehir ilçesinde ilk defa düzenlenen balıkçılık festivalinde buluştu. Seydişehir Belediyesi ve SAOBDER tarafından düzenlenen festivale yurt içi ve yurt dışından 450’den fazla kişi katıldı.

Dünyanın balık tutkunları hünerlerini Konya’da sergiledi

Konya Haber: Seydişehir Belediyesi ve SAOBDER işbirliğiyle organize edilen, amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, doğayı korumak, balık avcılığının bilinçli olarak yapılmasını sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen festivale Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden 450’den fazla kişi katıldı.

22 farklı şehirden ve yurt dışından 142 yarışmacının katıldığı Seydişehir Belediyesi Olta Balıkçılığı Festivalinde yarışmacılar akşam güneş batarken ve sabah güneş doğarken oltalarını suyla buluşturdular. Akşam ise yarışmacılar ve katılımcılar kamp ateşi eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Seydişehir SAOBDER Başkanı İhsan Taş, “bu yıl ilkini düzenlediğimiz Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelen balık tutkunu katılımcı arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz buradalar. İki gün devam edecek festivalimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

dunyanin-balik-tutkunlari-hunerlerini-konyada-sergiledi.jpeg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Eskişehir, Afyon, İstanbul, Şanlıurfa, Adıyaman gibi ülkemizin dört bir yanından ilçemize gelen yarışmacı kardeşlerimiz ve aileleriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz 1. Olta Balıkçılığı Festivalimiz sona erdi.

SAOBDER Derneğimiz ile birlikte bu yıl ilk defa ilçemizde olta balıkçılığı noktasında bir festival düzenledik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da etkinliğimize devam edeceğiz.

Derneğimiz ile birlikte amatör ve sportif olta balıkçığının ilçemizde tanıtılması ve farkındalık oluşturması amacı ile bu festivali düzenledik. Emeği geçenleri çok teşekkür ediyorum.

dunyanin-balik-tutkunlari-hunerlerini-konyada-sergiledi-001.jpeg

Doğaseverleri ve balık tutkunlarını buluşturduğumuz festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyor,  Festivalimizin hazırlık aşamasından beri yoğun gayret gösteren Seydişehir Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğimiz yönetimine, üyelerine, belediye personellerimize ve festivalimize katılan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İki gün süren yarışmada Sudak Balığı kategorisinde 1. Abdullah Kurt, 2. Mustafa Kayabaşı, 3. Murat Gökkaya olurken,  Tatlısu Kefali kategorisinde ise  1. İsmail Ergen , 2. İsmail Aksu ,3. Ahmet Aktürk  oldu.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yavuz Ünüvar tarafından verildi.

dunyanin-balik-tutkunlari-hunerlerini-konyada-sergiledi-002.jpeg

dunyanin-balik-tutkunlari-hunerlerini-konyada-sergiledi-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.