Dünyanın en eski oteli Konya’da açılış için gün sayıyor

Konya, Karatay Belediyesinin çalışmalarıyla yeni bir turizm merkezi kazandı. 800 yıllık Obruk Hanı restore edildi, Dünyanın En Eski Oteli ünvanıyla açılışa hazırlanıyor. Başkan Hasan Kılca, “İnsanlar buraya geldiğinde 1200 yıl öncesini yaşayacak.” dedi.

Dünyanın en eski oteli Konya’da açılış için gün sayıyor

Karatay Belediyesi, 800 yıllık Obruk Hanı'nı restore etti, “Dünyanın En Eski Oteli” olarak tarihe yeniden kazandırdı.

KONYA’NIN YENİ TURİZM MERKEZİ

Konya kent merkezine 70 kilometre uzakta, Konya - Aksaray kara yolunda yer alan Obruk Hanı'nın yapımı 13. yüzyıla tarihlendiriliyor. Kitabesi bilinmeyen, Selçuklu kervansaray mimarisini yansıtan Obruk Hanı, adını bitişiğindeki Kızören Obruğu'ndan alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Kesin Korunacak Hassas Alan" ilan edilen Kızören Obruğu ve tarihi Obruk Hanı'nda Karatay Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması tamamlandı ve Konya yeni bir turizm merkezi kazandı.

dunyanin-en-eski-oteli-konyada-acilis-icin-gun-sayiyor.jpeg

“TÜM ŞEHİR KAZANACAK”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Obruk Hanı’nda katıldığı bir canlı yayında çalışmaya ilişkin detayları verdi. Konya’nın yerli ve yabancı yılda 4 milyon turist ağırladığını, bu rakamı 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kılca, bundan şehirdeki herkesin istifade edeceğini söyledi.

karatay-belediye-baskani-hasan-kilca.jpg
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca

DÜNYANIN EN ESKİ OTELİ KONYA’DA

Bu amaçla turizm destinasyonların artırılmasına yönelik neler yapılabileceğini ele aldıklarını, Obruk Hanı’nın da bunun bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Kılca, “Buraya zaten otobüslerle turistler geliyor. Ama yaptığımız bu çalışma sonrası dünyanın her yerinde adından söz edilecek bir mekan haline geldi. Dünyanın en eski oteli Konya’da olacak. Burası 1220 yılında yapıldığında Alaaddin Keykubat’ın Konya’ya gelirken karşılandığı, otağın kurulduğu alan. Bu han 1220 yılından itibaren bu görevi yapmış ama Osmanlı’nın son dönemlerinde işlevini yitirmiş, yıkılmaya yüz tutmuş. Biz geride bıraktığımız dönemde yeniden ihya ettik. Çalışmamızla burası insanların yeniden konaklayabileceği nezih bir mekan olacak. İnsanlar buraya geldiğinde adeta 1200 yıl öncesini yaşayacak. Burada mutfak müzesi gibi değişik müze alanlarımız da olacak. Amacımız, Konya’ya gelen turistlerin burada konaklamasını sağlamak. Obruk Hanı da bu amaca hizmet edecek.” dedi.

dunyanin-en-eski-oteli-konyada-acilis-icin-gun-sayiyor-003.jpeg

Obruk Hanı Otelinin Nisan ayı sonunda açılmasının planlandığı öğrenildi.

dunyanin-en-eski-oteli-konyada-acilis-icin-gun-sayiyor-001.jpeg

dunyanin-en-eski-oteli-konyada-acilis-icin-gun-sayiyor-002.jpeg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.