Dünyanın nazar boncuğu beyaz örtüyle kaplandı

Dünyanın nazar boncuğu olarak adlandırılan Konya Karapınar’daki Meke Gölü, kurumuştu. Kuraklığın simgesi haline gelen göl, beyaz örtüyle kaplandı. Kar, Meke Gölü'nde güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Dünyanın nazar boncuğu beyaz örtüyle kaplandı

Dünya’nın nazar boncuğu olarak adlandırılan ve Konya’nın Karapınar ilçesinde Meke Gölü, 5 milyon yıl önce volkanik patlamayla meydana gelen kraterin, zamanla suyla dolması, 9 bin yıl önce ise gölün ortasında ikinci patlamanın olması ve buranın da suyla dolması sonucu oluştu.

KURAKLIĞIN SİMGESİ HALİNE GELDİ

Yer altı su kaynaklarından beslenen ve suyu tuzlu olan Meke Gölü’nün ortasında, 50 metre yükseklikte volkan konisi bulunuyor. Daha önce 12 metre derinliğinde su bulunan Meke Gölü, yıllardır süren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yer altı su seviyesinin sürekli düşmesi nedeniyle kurudu. Göl zamanla kuraklığın simgesi haline geldi.

BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Meke Gölü, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bir süredir etkili olan kar, Meke Gölü'nde güzel görüntüler ortaya çıkardı. Göle, kar yağışıyla birlikte ziyaretçi sayısı da arttı.

dunyanin-nazar-boncugu-beyaz-ortuyle-kaplandi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.