Dünyanın nazar boncuğu Konya’daki gölde kar güzelliği

Son dönemde etkili olan yağışlar, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü'ne can suyu oldu. Kurumaya yüz tutan gölden, objektiflere kar güzelliği yansıyor.

Dünyanın nazar boncuğu Konya’daki gölde kar güzelliği

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen krater yapıya sahip Meke Gölü, kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kurumuş ve eski günlerini arar hale gelmişti.

CAN SUYU OLDU

Konya ve bölgesinde bu kış etkili olan yağışlar, Meke Krater Gölü’ne can suyu oldu. Bölgedeki yoğun kar yağışının ardından kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.

VATANDAŞLAR GÖLE AKIN EDİYOR

Vatandaşlar da göle akın ederek kar yağışının tadını çıkardı. Göl kenarında yürüyüş yapanların yanında fotoğraf meraklıları da bu güzel görüntüleri kaçırmadı. Gölü ziyaret gelenler, çay demleyip keyifli anlar yaşadı.

dunyanin-nazar-boncugu-konyadaki-golde-kar-guzelligi.jpg

Gölü ziyarete gelen Selim Taşdemir, "Göl, kar ile başka bir güzel oldu. Hem stres attık hem de keyifli dakikalar yaşadık. Bu harika görüntüyü kaçırmadığımız için mutluyum." ifadesini kullandı.

dunyanin-nazar-boncugu-konyadaki-golde-kar-guzelligi-002.jpg

dunyanin-nazar-boncugu-konyadaki-golde-kar-guzelligi-003.jpg

dunyanin-nazar-boncugu-konyadaki-golde-kar-guzelligi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.