Ehliyetsiz sürücü Konya’da 2 ailenin bayram hayallerini de yıktı
Konya’da 13 yaşındaki oğulları Faik’in, 23 Nisan’da şiir okuyacağı sahneyi izlemeyi hayal eden Özgün ailesi, şimdi yoğun bakımda onun hayata tutunması için dua ediyor. Aynı kazada hayatını kaybeden Kemal Taha Keskin’in ailesi de acı içinde.
Konya’nın Karatay ilçesi Erenler Mahallesi Keçeciler Caddesi üzerinde geçtiğimiz perşembe günü yaşanan trafik kazasında, 13 yaşındaki iki çocuk otomobilin çarpmasıyla yere savruldu. Ehliyetsiz olduğu öğrenilen 17 yaşındaki M.K.'nın kullandığı araç, yolun karşısına geçmeye çalışan Karatay Ortaokulu öğrencileri Kemal Taha Keskin ve Faik Özgün’e çarptı.
Kemal Taha olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Faik Özgün halen yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
“SAHNEDE ŞİİR OKUYACAKTI, ŞİMDİ ENTÜBE”
Ağır yaralı Faik’in babası Ekrem Özgün, 4 gündür hastane koridorlarında dua ediyor. Gözyaşlarıyla konuşan baba Özgün, "Çocuğum 23 Nisan’da okul sahnesinde şiir okuyacaktı. Onu alkışlayacağımıza şu an hastanede ondan gelecek haberi bekliyoruz" dedi.
Kazanın ardından hastaneye koştuğunu ve çocuğunun durumunun çok kötü olduğunu öğrendiğini söyleyen Özgün, "Her yeri kırılmış, iç kanaması çok. 4 gündür entübe. Hayati tehlikesi sürüyor" ifadelerini kullandı.

“BU SADECE BİR KAZA DEĞİL, BU CİNAYET”
Kazaya neden olan sürücünün ehliyetsiz ve olay yerinden kaçtığını belirten aile, olayın basit bir trafik kazası olarak görülmemesini istiyor. Baba Ekrem Özgün, "Bu olay cinayettir. Araç çok hızlıymış, çocuklara frene bile basmadan çarpmış. Ambulansı bile aramadan kaçmış. Devlet büyüklerimizden, adaletin en ağır şekilde tecelli etmesini istiyoruz" dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI ALKIŞLAMAMIZ GEREKİRKEN, MEZAR BAŞINA GELDİK”
Kazanın diğer kurbanı Kemal Taha Keskin’in babası Adem Keskin de duygularını şu sözlerle dile getirdi:
"Kemal bana, ‘Baba, 23 Nisan’da Faik’le birlikte İstiklal Marşı okuyacağız’ dedi. Biz de onu izlemeye gidecektik. Şimdi 23 Nisan geldi ama biz okulda değil, mezar başındayız. Bu çocuklar belki bir gün gazeteci, belediye başkanı, hâkim olacaktı. Geleceğimizi kaybettik."

AİLELERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI
Her iki aile de olayın peşinin bırakılmamasını istiyor. Özellikle kaza noktasına kasis ve okul geçidi düzenlemesi talep eden aileler, bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.