“Elimde belge var, Kadir Şeker kiralık katil” diyerek aileyi dolandırdı

Konya’da Kadir Şeker, kavga ettiği Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Bir kişi, “Elimde belge var, Kadir Şeker kiralık katil” diyerek Duran’ın ailesini 100 TL dolandırdı. Yakalanan şüpheli, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Elimde belge var, Kadir Şeker kiralık katil” diyerek aileyi dolandırdı

Konya Haber: Kadir Şeker (23), 5 Temmuz 2020 tarihinde Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki bir parkta tartıştığı Özgür Duran’ı (32), bıçaklayarak ölümüne neden oldu.

AİLE DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞTÜ

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; cinayetin ardından öldürülen Özgür Duran'ın Antalya'da yaşayan annesi Mübeyyen Güner'e (50) ulaşan bir kişi, cinayet ile ilgili bilgi ve belgelerin olduğunu, para karşılığında bunları kendisine elden verebileceğini söyledi. Mübeyyen Güner de şüphelinin hesabına 100 TL gönderdi. Güner, savcılığa giderek bu konunun araştırılmasını talep etti.

Yapılan soruşturma sonucunda Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Yusuf Ö’nün kendi kullandığı instagram hesaplarından oluşturduğu mesajları Güner'e attığı, aileden bu şekilde para kopardığı belirtildi.

'100 TL'LİK DOLANDIRICILIĞA 10 AY HAPİS CEZASI'

Mübeyyen Güner'in şikayeti üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Mehmet Yusuf Ö. hakkında Diyarbakır 1. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı. Şüpheli, ifadesinde Mübeyyen Güner'den para aldığını itiraf etti. Güner'de şüphelinin kendisini Kadir Şeker'in 'kiralık katil' olduğuna inandırdığını, bu nedenle kiralık katil söylemlerinde bulunduğu, bu konu nedeniyle de Şeker ile davalık olduğunu, Mehmet Yusuf Ö’den şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme şüpheli hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 'iyi hal' hükümleri de uygulayıp 10 ay 10 gün adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, şüphelinin daha önceden sabıkası olması ve tekrar suç işlemeyeceğine dair kanaatin oluşmaması nedeniyle hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker, geçtiğimiz yıl 7 Temmuz günü bulunduğu cezaevinden tahliye edilmişti. Dosyanın Yargıtay incelemesinin halen sürdüğü belirtildi.

Kaynak:SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.