Eline torbayı aldı, Başkan Kavuş çocuklarla birlikte şivlilik topladı

Konya’da şivlilik geleneği asırlardır sürdürülüyor. Meram’da çocuklar sabahın ilk saatleriyle birlikte kapı kapı dolaşarak hediyelerini aldı. Başkan Mustafa Kavuş da eline torbasını aldı, çocuklarla birlikte şivlilik topladı.

Eline torbayı aldı, Başkan Kavuş çocuklarla birlikte şivlilik topladı

Meram’da yaşayan çocuklar, yıl boyunca heyecanla bekledikleri şivlilik için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte adeta sokaklara döküldüler. Asırlardır süregelen bu gelenek için Meram Belediyesi’ne gelen çocukları Başkan Mustafa Kavuş karşıladı.

Hediyelerini başkanın elinden alan çocukların mutluluk ve heyecanı daha da katlandı. Tüm çocuklarla ayrı ayrı ilgilenip sohbet eden Başkan Kavuş, içerisinde Kaşınhanı’nda üretilen havuçlardan yapılan doğal cezeryenin de bulunduğu hediye paketi dağıttı.

Belediye hizmet binasında odaları dolaşarak çalışan personelin kandillerini de kutlayan Kavuş, daha sonra da kızı Özge, yeğenleri ve mahalleden çocuklarla birlikte Meram’da şivlilik toplamaya çıktı.

Kapılarını açan vatandaşlar, karşılarında Başkan Mustafa Kavuş’u görünce şaşkınlıklarını ve mutluluklarını gizlemediler.

eline-torbayi-aldi-baskan-kavus-cocuklarla-birlikte-sivlilik-topladi.jpg

“BU GÜNLER KONYA’DA AYRI BİR GÜZELLİKTE YAŞANIYOR”

Gittiği yerlerde kendisine de ikram edilen pişileri de geri çevirmeyen ve vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Kavuş, şivlilik, Regaib Gecesi ve üç aylar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Üç aylar ve Regaib Gecesi tüm dünyada güzelliklerle kutlanıyor ama Konya’da apayrı bir güzellikte yaşanıyor. Büyüğüyle küçüğüyle, evlerdeki şenlik ortamı ve neşesiyle, pişisiyle, şivliliğiyle ve ibadetleriyle Konya, bu günü ve geceyi bambaşka bir derinlikte ve güzellikte yaşar. Bizler de bu geceye kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Gecesi’nde camilerimiz dolup taşacak evlerimiz ibadetlerle nurlanacak. Tüm bu güzelliklerden biri de Konya’ya has şivlilik geleneği. Elimize torbalarımızı aldık mahallenin çocuklarıyla birlikte dolaşıyoruz. Böylelikle onları hem üç aylar bilinciyle tanıştırıyor, şivliliğin esasında neden yapıldığını anlatıyor ve bu güzel geleneği yaşatma fırsatı yakalıyoruz. Şivlilik toplarken Türkiye’nin pek çok şehrinden Konya’ya sırf bu gelenek için çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlarımızla karşılaştım. Bu da ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Bizler bu noktada Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam Alemi’nin üç aylarını ve Regaib Gecesi’ni kutluyorum” diye konuştu.

eline-torbayi-aldi-baskan-kavus-cocuklarla-birlikte-sivlilik-topladi-001.jpg

eline-torbayi-aldi-baskan-kavus-cocuklarla-birlikte-sivlilik-topladi-002.jpg

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.