Emine Erdoğan Selçuklu Belediyesi'ni kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, atıklardan organik gübre elde eden Konya Selçuklu Belediyesini tebrik etti.

Emine Erdoğan Selçuklu Belediyesi'ni kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, atıklardan organik gübre elde eden Konya Selçuklu Belediyesini tebrik etti.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından, Anadolu Ajansı Yeşil Hatta yayımlanan, "Konya'da atıklar organik gübreye dönüşüyor" başlıklı haberi paylaşarak, "Sıfır Atık hareketini yeni bir çevreci anlayışla uygulamaya geçiren Konya Selçuklu Belediyesini tebrik ediyorum. Pazar yerlerinde çöpe giden sebze, meyve atıklarından organik gübre elde ediyorlar. Uygulamanın tüm belediyeler için örnek olmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Selçuklu Belediyesi olarak Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde yürütülen sıfır atık projesinde her zaman öncü uygulamalar yapmaya devam edeceğiz. Sıfır Atık hareketinde yaptığımız uygulamalara gösterdiği ilgiden dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KONYA'DA ATIKLAR ORGANİK GÜBREYE DÖNÜŞÜYOR

Konya'da Selçuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetleri kapsamında kalan atıklardan organik gübre elde ederek ekonomiye katkı sağlıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı yazılı açıklamada, pazar yerlerinde kalan atıkların yanı sıra, çim biçme ve ağaç budama işlemlerinin ardından kalan atıklar toplandığını, yapılan işlemlerin ardından üretilen kompostlardan organik gübre elde edildiğini belirtildi.

Park Bahçeler Müdürlüğünün parklardan topladığı bitki atıkları ile sebze halinden ve pazar yerlerinden toplanan sebze ve meyve atıklarının belediye tarafından oluşturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüştürüldüğünü ifade eden Pekyatırmacı, şunları kaydetti:

"Yaptığımız faaliyet ile bu konuda önemli bir işe öncülük ediyoruz. Kompost ile toprağın bitkiyi beslemesini sağlayan mikroorganizmayı zenginleştirmiş oluyoruz. Böylece toprağın verimini ve su tutma kapasitesini artırıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarımızdan üretilen organik atıkları doğru bir şekilde kompost ünitelerine ulaştırmak ve bunları gübreye dönüştürerek doğaya kazandırmak."

emine-erdogan-selcuklu-belediyesini-kutladi.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.