Engin Dinç, Konya’ya veda etti

Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Engin Dinç, şehre veda etti. Dinç, törenle uğurlandı.

Engin Dinç, Konya’ya veda etti

Cumhurbaşkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan atamalar hakkında kararlar, geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan emniyet müdürleri kararnamesi göre, 51 ilin emniyet müdürü değişti.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN DİNÇ OLDU

Değişim yaşanan illerin başında Ankara geldi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevi, Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Engin Dinç’e verildi.

TÖRENLE VEDA ETTİ

Engin Dinç, yaklaşık 2 yıldır görev yaptığı Konya’ya bugün veda etti. Dinç’i, mesai arkadaşları, Konya Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen törenle uğurladı. Törende duygusal anlar yaşandı.

engin-dinc-konyaya-veda-etti.jpg

"KONYA'NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİYİM"

Selçuklu Devleti'nin başkentliğini yapmış bir şehirden, bir başka başkente göreve atandığını söyleyen Engin Dinç, "Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın ve Emniyet Genel Müdürümüzün takdirleri doğrultusunda, ülkemizin başkentine çok şerefli bir göreve atanmış bulunuyorum. Bundan sonra Konya'nın fahri hemşehrisiyim. Hatta Konyalıyım diyebilirim. Bundan sonra hem vatandaşlarımıza, hem de değerli meslektaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık." diye konuştu.

Dinç, konuşmasının ardından emniyet personeliyle vedalaştı.

Ardından tören mangasını selamlayan Dinç, alkışlarla Ankara'ya uğurlandı.

 

ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN DİNÇ KİMDİR?

Engin Dinç, 1966 yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde doğdu. Erzurum nüfusuna kayıtlı.

İlköğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1981 yılında Polis Kolejini kazanıp, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başladı.

1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanan Dinç, sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptı. Mesleği ile ilgili olarak birçok kurs ve seminere katıldı.

Çeşitli dönemlerde ABD, Bosna ve Kosova’da görevlerde bulundu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Dinç, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamladı.

3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 07 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atandı.

2 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Engin Dinç, evli ve üç çocuk babası.

2023/01/19/konyadaki-gazinolar-kaldiriliyor-mu-emniyet-muduru-engin-dinc-yanitladi.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.