Enkaz altında depreme yakalanan Konya AFAD ekibi, anne ve kızını böyle kurtarmış

Hatay’da enkaz altında kalan anne Halime Nuray Bağrıaçık ve kızı İrem, Konya AFAD ekiplerince kurtarıldı. İkinci depreme enkaz altında yakalandıklarını belirten Salih Aydın Üzümcü, “Ya onları kurtaracağız ya biz de öleceğiz deyip enkaza girdik.” dedi.

Enkaz altında depreme yakalanan Konya AFAD ekibi, anne ve kızını böyle kurtarmış

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde 11 ilde büyük bir yıkım yaşandı. Depremin ilk dakikalarından itibaren devlet tüm imkanları ile seferber oldu.

Binlerce arama kurtarma ekibi deprem bölgesine sevk edildi. Depremin hemen ardından yola çıkan ve 5 saat sonra Hatay'ın Belen ilçesinde olan Konya AFAD İl Müdürlüğü ekipleri de başarılı çalışmalara imza attı.

Sarımazı Mahallesindeki evinde 3 kızı ile birlikte enkaz altında kalan Halime Nuray Bağrıaçık ekiplerce ilk gün kurtarılırken, kızları 10 aylık Selma Nur ve 5 yaşındaki İnci hayatını kaybetti. Genç kadının 7 yaşındaki kızı İrem ise 131 saat sonra Konya AFAD ekiplerince kurtarıldı.

“HALİME'Yİ KURTARIRKEN İKİNCİ DEPREME YAKALANDIK”

Sabah’ta yer alan habere göre; anne ve kızını kurtaran 24 yıllık arama kurtarma personeli Salih Aydın Üzümcü yaşananları anlattı. Üzümcü, "Halime'yi kurtarmaya çalışırken öğle saatlerinde olan ikinci depreme yakalandı. Enkaz sallanmaya başladı ve güçlükle kendimizi dışarı attık. Ama sonra ne olursa olsun Halime'yi kurtaracağım diyerek tekrar enkaza girdik. Elinden tutup onu motive etmeye çalıştım. İlk gün Halime'yi kurtarmayı başardık" dedi.

enkaz-altinda-depreme-yakalanan-konya-afad-ekibi-anne-ve-kizini-boyle-kurtarmis.jpeg

“DEDESİ ÜZERİNE SİPER OLMUŞ”

Günler sonra 7 yaşındaki İrem'in sesini duyduklarını anlatan Üzümcü, "İrem'in sesini duyuyorduk ama çok kötü bir noktadaydı. Üzerinde de dedesi vardı. Dedesi onu korumak için üzerine kapaklanmış. İrem'in bacakları da dedesinin altındaydı. Tek söylediği, 'Anne ve korkuyorum' oldu. İsmini sordukça korkudan söyleyememişti. Sonra kızımla aynı ismi taşıdığını öğrendim. Elimden geldiğince bizde kalmasını, korkmamasını söyledim. Dedesinin cansız bedenini üzerinden kaldırınca İrem'e ulaşabildik. Televizyondan sol bacağını kesildiğini duyunca çok üzüldüm. İnşallah hayat Halime ve İrem için bundan sonra çok daha güzel olur" diye konuştu.

enkaz-altinda-depreme-yakalanan-konya-afad-ekibi-anne-ve-kizini-boyle-kurtarmis.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.