Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Konya’daki 3 ilçenin belediye başkan adaylarını bugün açıkladı. O isimlerden biri de Ereğli – Hüseyin Oprukçu oldu. Peki Hüseyin Oprukçu kimdir? Detaylar haberimizde…

Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu kimdir?

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Konya’nın ilçelerinde hangi isimleri belediye başkan adayı olarak göstereceği merak ediliyordu. En çok merak edilen ilçelerin başında ise Ereğli geliyordu.

Bugün merak edilen soru cevabını buldu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz kesinleşen 3 belediye başkan adayını açıkladı. O isimler arasında Ereğli de yer aldı.

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN OPRUKÇU

Cumhur İttifakı’nın bu yerel seçimlerde Ereğli Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Hüseyin Oprukçu oldu.

eregli-belediye-baskan-adayi-huseyin-oprukcu-kimdir.jpeg

HÜSEYİN OPRUKÇU KİMDİR?

Hüseyin Oprukçu 1958 yılında Ereğli’de doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimini Ereğli’de tamamlayan Oprukçu, İvriz Öğretmen Lisesi mezunu.

Üniversite eğitimini Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamlandıktan sonra, aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsün de Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamladı.

İş hayatına Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmetler personeli olarak başladıktan sonra, Kamu İşverenleri Sendikasında Uzman olarak devam etti.

Etibank Genel Müdürlüğünde kamu hizmeti ve görevlerinde bulunan Oprukçu, bu kurumda müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı görevlerini ifa etti. 2009 yerel seçimlerinde Ereğli’de Belediye Başkanı görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak görev yaptı.

31 Mart 2019’da yapılan seçimlere bağımsız olarak girdi ve Ereğli Belediye Başkanı seçildikten sonra MHP’ye geçti.

Hüseyin Oprukçu, evli ve 2 çocuk babası.

eregli-belediye-baskan-adayi-huseyin-oprukcu-kimdir.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.