Ereğli il olmalı mı? Başkan Altay’a soruldu

Türkiye’de bazı ilçelerin il yapılacağı yönündeki iddialar ortaya atıldığında Konya’da heyecanlanan ilçe hep Ereğli olur. Peki Ereğli il olur mu, Konya buna nasıl bakar? Soru Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a soruldu. Cevap net oldu.

Ereğli il olmalı mı? Başkan Altay’a soruldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde 25 ilçeyi il olmaya aday gösterdi. Listede Konya’dan da bir ilçe yer aldı.

2023 yılı nüfusu kayıtlara 153 bin 849 olarak geçen Ereğli

EREĞLİ İL OLUR MU?

Peki, Ereğli il olur mu, Konya bunu nasıl karşılar? Soru, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a soruldu.

“Eğer Türkiye’de bir ilçe il olacaksa bunu hak eden Konya’da bazı ilçelerimiz var. Bunlardan birisi de Ereğli.” diyen Başkan Altay, “Bu konuda Ereğlili vatandaşlarımızın isteği il olmak ise biz onların yanında oluruz. Destekçileri oluruz. Hiç merak etmesinler. Konya zaten yeterince büyük bir coğrafya. Bizim açımızdan bir problem yok. Onlar bunu istiyorlarsa, talep ediyorlarsa, gerek Ereğli gerekse Akşehir, bizim bu konuda bir ısrarımız, ya da vermeyiz bırakmayız diye bir derdimiz yok. Bizimle kalsalar mutlu oluruz. Ama il olmaktan mutlu olacaklarsa biz ondan da keyif alırız. O konuda üstümüze düşeni de yaparız.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin şu anda ilçeleri il yapalım diye bir gündemi olmadığını belirterek, olduğu zaman Ereğli’nin bunu fazlasıyla hak ettiğini sözlerine ekledi.

İşte Başkan Altay'ın Ereğli'nin il olmasıyla ilgili açıklamaları...

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.