Ereğli neden il olmak istiyor? Ankara’ya yürüyenler açıkladı

Yıllardır il olmak isteyen Konya’nın Ereğli ilçesinde CHP’lilerin başı çektiği bir grup Ankara’ya yürüyüşünü sürdürüyor. Aksaray’a ulaşan grup burada açıklama yaptı, neden il olmak istediklerini anlattı.

Ereğli neden il olmak istiyor? Ankara’ya yürüyenler açıkladı

Uzun yıllardır il olmak için çaba harcayan Konya’nın Ereğli ilçesinden Ankara’ya doğru başlatılan yürüyüş 4 gündür sürüyor.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş ve beraberindekiler, 110 kilometreyi geride bırakıp Aksaray’a ulaştı.

Nejat Türktaş, burada yürüyüşün amacını açıklayarak, Ereğli'nin ilk olmasını istediklerini, tarım ve hayvancılık alanında başarılı olduklarını ve bu alana öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.

"GENÇLERİMİZ BÜYÜK ŞEHİRLERDE GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR"

Başkan Türktaş, "Ereğli, tarihi mirası ile kadim bir şehir İvriz Kaya Anıtı ile geçmişten bugüne kültürel bir mirasa sahip bir kenttir. Ayrıca en önemlisi Sümerbank ve şeker fabrikasını, köy endüstrisini bünyesinde barındıran bir şehirdir. Organize sanayi sahası sıkışmış durumda, Ereğli'miz beyin göçü vermekten bunalmış durumda. Birçok gencimiz yetişiyor fakat iş sahası yetersizliği sebebi ile büyük şehirlerde geçim sıkıntısı çekiyor" dedi.

"İL OLMAYI HAK EDEN BİR İLÇEYİZ"

Konya Ereğli Karaman Havzasının sanayi için uygun bir altyapıya sahip olduğunu belirten Türktaş, "Deprem konusunda dayanaklı bir bölge. İl olmak istiyoruz gençlerimize istihdam sağlamak istiyoruz. Kalkınmakta öncelikli bölge olmak ve destek istiyoruz. Tarım ve hayvancılık konusunda başarılı bir kentiz. Süt üretimimiz ile öncülük yapıyoruz. Birçok mandıramız olmasına rağmen ilçemizden yüklü miktarda sütümüz işlenmek üzere Niğde, Aksaray ve Karaman’a gönderiyoruz. Aynı zamanda polis okulu, üniversitesiyle artık il olmayı hak eden bir ilçeyiz" ifadelerini kullandı.

eregli-neden-il-olmak-istiyor-ankaraya-yuruyenler-acikladi.jpeg

70 YILLIK İL ÖZLEMİMİZ BİTSİN İSTİYORUZ"

Yapılan bu yürüyüşün bir siyasi yürüyüş olmadığını ifade eden Türktaş, "Bu yürüyüş Ereğli’nin hakkını ve hak ettiği değeri alma yürüyüşüdür. Hükümet yetkililerine sesimizi duyurmak istiyoruz. 70 yıllık bir illik özlemimiz artık bitsin istiyoruz. Ereğli’nin sesi olmak için çıktığımız kutlu yürüyüşte 7'den 70'e bir müjde bekliyoruz. Yürüyüşümüze kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

eregli-neden-il-olmak-istiyor-ankaraya-yuruyenler-acikladi-001.jpeg

eregli-neden-il-olmak-istiyor-ankaraya-yuruyenler-acikladi-002.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum