Eski Bakan Vefa Tanır hayatını kaybetti! Konya’da toprağa verilecek

Eski bakanlardan Vefa Tanır vefat etti. Tanır’ın cenazesinin, vasiyeti üzerine Konya’nın Ilgın ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. (VEFA TANIR KİMDİR?)

Eski Bakan Vefa Tanır hayatını kaybetti! Konya’da toprağa verilecek

Ankara’da yaşadığı bilinen Konyalı isim Vefa Tanır hayatını kaybetti.

Tanır’ın cenazesinin, vasiyeti üzerine memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Vefa Tanır’ın vefat haberini eşi ve ailesi şu sözlerle duyurdu:

“Bu duyuruyu yapmak çok zor ama canımız babamız Vefa Tanır'ı gece kaybettik. Mekanı cennet olsun. Cenaze kendi isteği üzerine Ilgın’a defnedilecek.”

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Vefa Tanır'ın cenazesinin 13 Mart Pazartesi Günü saat 10.30'da TBMM'de düzenlenecek törenin ardından aynı gün Konya Ilgın Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camisine getirileceği ve ikindi namazı sonrası Ulu Mezarlığa defnedileceği öğrenildi.

VEFA TANIR KİMDİR?

Vefa Tanır, 1927 yılında Konya'nın Ilgın ilçesinde doğdu. Haydarpaşa Lisesi’nde tahsil gördü. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1950 yılında Ilgın isimli bir gazete çıkardı. 1961 Türkiye genel seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Konya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1967 yılında da Güven Partisi'nin (GP) kuruluşuna katıldı ve grup başkanvekilliği görevini üstlendi. 1965-1969-1973-1987 seçimlerinde de yeniden Konya milletvekili oldu. 1974 senesinde de GP'nin genel başkan yardımcılığına getirildi. 1975'te de partinin genel sekreterliğine seçilen Tanır, 19 Nisan 1977 tarihinde kurulan IV. Süleyman Demirel koalisyon hükümetinde de ikinci kez sağlık bakanı olarak görev aldı. 1983'de de Doğru Yol Partisi'nin kurucu üyesi oldu. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı da yaptı. 1996-2000 yılları arasında da cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı vazifesini yürüttü. Vefa Tanır evli ve iki çocuk babasıydı.

eski-bakan-vefa-tanir-hayatini-kaybetti-konyada-topraga-verilecek.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum