Eski CHP Konya Milletvekili Şener: Kılıçdaroğlu seçilirse kaos olur

Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, seçime 5 gün kala dikkat çeken açıklamalar yaptı. Şener, Kemal Kılıçdaroğlu için, “Verdiği sözlerden hiç birini gerçekleştiremez. Seçilirse kaos olur.” dedi.

Eski CHP Konya Milletvekili Şener: Kılıçdaroğlu seçilirse kaos olur

Eski Maliye Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Ntv canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim politikasını eleştiren Şener, “İkinci turda Milliyetçilere yönelmesi gereksiz” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEM ARTIK HAYAL”

Şener, ''İlk turda Milliyetçi oyları kaybettiğini düşünüyor. 2. turda da bunu telafi edebilmek için çok şiddetli bir şekilde HDP tabanını rahatsız edebilecek üsluplar kullanıyor. Bu neye yol açar. İlk turdaki oyların büyük bir çoğunluğu HDP oylarıdır. HDP'nin desteğini kaybeder. Açıkça söyleyeyim, Kemal bey seçilirse verdiği sözlerden hiç birini gerçekleştiremez. Millet ittifakının en büyün iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal.” dedi.

“DENGE DENETİM Mİ YOKSA KAOS MU DİYECEĞİZ”

CHP'li Abdüllatif Şener, “Kılıçdaroğlu seçilirse meclis çoğunluğundan dolayı sözlerini gerçekleştiremez. Millet ittifakının en büyün iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal, bunu gerçekleştiremezler. Bütçe çıkaramazlar. Bütçe çıkaramadıkları için AK Parti iktidarının yaptıkları bütçenin arttırılması yoluyla uygulamaya başlarlar. Bütçe politikaları olmaz hatta bürokrat atamaları yapamazlar. Denge denetim mi yoksa kaos mu diyeceğiz?” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.