Eski Konya’nın Kalbi: Türbeönü

Konya’nın tarihi mahallerinden biri olan Türbeönü, tarihi, kültürel ve sosyal özelliklerini konu alan bir çalışmayla kitaplaştı. Kitap, alanında bir ilk.

Eski Konya’nın Kalbi: Türbeönü

Editörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün yaptığı çalışma, Türbeönü (Bir Konya Mahallesinin Derin Tarihi) adıyla Karatay Belediyesi tarafından yayımlandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın sunuş yazısı, Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün de önsözüyle başlayan kitapta on yedi akademisyen ve yazarın çalışması yer alıyor.

"TÜRBEÖNÜ’NDE EVİ, MERAM’DA BAĞI"

Kitabın uzun süren çalışmalar ve emeklerle ortaya çıktığını anlatan Doç. Dr. Muammer Ulutürk şunları kaydetti:

“Türbeönü, has Konya evlerini bağrında toplayan bir semtimiz. Bir zamanlar orada ev sahibi olmanın ayrıcalık sayıldığı “Türbeönü’nde evi, Meram’da bağı, attan inmez, üstü kirlenmez” tekerlemesinin boşuna söylenmediği yer. Türbeönü ve civarı yüz sene önce yoğun bir nüfusa sahipti. Bu yüzden Konyalılar için çok önemli bir mahalleydi."

eski-konyanin-kalbi-turbeonu.jpeg

ALANINDA TEK KİTAP

Bu alanda kitap hazırlamayı uzun zamandır düşündüğünü belirten Ulutürk, iki yıla yaklaşan ön hazırlık çalışmaları ile kitabın yayınlandığını söyledi. Doç. Dr. Ulutürk, kitabın yayına hazırlanmasında katkı sağlayan akademisyen ve yazarlara ve yayımını sağlayan Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

eski-konyanin-kalbi-turbeonu-001.jpeg

eski-konyanin-kalbi-turbeonu-002.jpeg

eski-konyanin-kalbi-turbeonu-003.jpeg

eski-konyanin-kalbi-turbeonu-004.jpeg

eski-konyanin-kalbi-turbeonu-005.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.